TOP
Presentació de les festes de Nadal. Foto: CIF

Nadal amb activitats adaptades a la normativa sanitària

El Consell ha presentat avui el programa d’activitats per a aquestes festes de Nadal. El cartell compta amb activitats per a petits, joves i adults; inclou espectacles familiars, exposicions, concerts i propostes virtuals per a crear un ambient nadalenc a Formentera. Cal destacar que tots els esdeveniments estan adaptats a les noves normatives de seguretat sanitària.

Missatge per a un any excepcional
La presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, ha aprofitat l’ocasió per desitjar unes bones festes a tot el poble de Formentera i, en un any tan excepcional com aquest 2020, ha destacat el missatge que des de la institució es vol enviar amb aquest cartell de festes que recull un desig molt especial: “Cuidem-nos perquè el 2021 ens puguem destapar el somriure”. En aquest sentit, Ferrer ha demanat a la ciutadania que gaudeixin de les festes i del programa però sempre “respectant totes les mesures de seguretat”.

Mercat Nadalenc
El tret de sortida el donarà, demà dijous, la inauguració del Mercat Nadalenc 2020-2021, que tornarà a situar-se a la plaça de la Constitució, “amb l’objectiu d’impulsar l’oferta de venda de regals nadalencs”, ha explicat la vicepresidenta i consellera de Comerç, Ana Juan, que ha afegit que “enguany el mercat ofereix cinc casetes de comerços i artesans així com una destinada a ONG”, i ha recordat que no hi haurà casetes de venda de menjar o beure a causa de les restriccions derivades de la covid. Les casetes estaran obertes des de demà fins al 5 de gener.

Festes diferents 
Per part seva, la consellera de Cultura i Festes, Susana Labrador, ha explicat que des del Consell de Formentera s’ha fet un esforç, juntament amb les associacions col·laboradores, per a poder organitzar aquest cartell i apropar a infants i grans la màgia de Nadal, encara que es farà sempre respectant les mesures sanitàries. Labrador ha demanat ajuda i comprensió a la ciutadania per poder gaudir de la millor manera d’aquestes festes que “seran diferents”, i ha destacat que “tota la programació pot variar depenent de la situació epidemiològica del moment”.

Activitats Infantils
Diumenge 13 de desembre arriba a formentera el musical Tina, la bruixa fina. Un espectacle de titelles i cançons en format de musical que es podrà veure diumenge 13 a les 18 h i serà necessària la reserva d’entrada fins a l’11 de desembre a les 10 h al correu electrònic: reserves@conselldeformentera.cat
Durant les dates nadalenques, hi haurà programació especial de Cinema infantil. Dissabte 26 i diumenge 27 es podrà veure la pel·lícula Trolls 2: Gira mundial. I dissabte 2 i diumenge 3 també hi haurà sessió especial de cinema Infantil, amb un títol encara per confirmar.

Casal de joves
Divendres 11, el Casal de Joves ha organitzat un taller de decoració nadalenca per als i les joves de l’illa. El taller serà a les 18 h al mateix Casal, on el dissabte 2 de gener, a les 17.30 h, s’hi farà lloc la ja tradicional xocolatada.

Vetles musicals
La música també serà protagonista durant les festes de Nadal. Dissabte 12 de desembre, el grup de música local La 22 actuarà a l’envelat de l’aparcament de Sa Senieta. El concert serà a les 20 h i
s’haurà de reservar entrada a: reserves@conselldeformentera.cat
La música continuarà divendres 18 i diumenge 20 amb la Mostra de músics de Formentera, un esdeveniment organitzat conjuntament amb l’Associació Formentera Musical. Diversos grups locals faran mini concerts per animar l’ambient. Els espectacles es faran divendres a les 18 h amb l’actuació dels grups Pez Sonora+PerSonal, Emi Bueno, Yakari & Marie Connery quartet i Dj Gioele + DJ Clint Zero i diumenge a les 14 h amb els grups Bloco Colubraria, Erik Doornweerd i Óscar & Co, Sur i Foc i Fum.

Activitats festives
Dissabte 19 l’Associació de Reis Mags celebra el seu XI aniversari a l’envelat de l’aparcament de sa Senieta, amb animació infantil a càrrec de Circo de Cachirulo i amb els concerts de Joan Murenu i una colla de gent bona i El Nadal d’Imaràntia. Per assistir a aquestes activitats s’ha de fer reserva enviant un WhatsApp al 609344635.
Diumenge 20 a les 19.00 h a la Sala de Cultura Cinema es podrà veure l’obra teatral Ana de las tejas verdes a càrrec de Musicaldansa. Una activitat organitzada també per l’Associació de Reis Mags. Per assistir a aquesta activitat, s’ha de fer reserva prèvia enviant un WhatsApp al 609344635.

Pare Noel
El Pare Noel visitarà Formentera enguany de manera virtual. Així, totes les nenes i nens podran gaudir de la màgia d’aquestes festes. i seguir l’espectacle d’animació infantil de showsibiza.com, gravat íntegrament a Formentera, a través del Canal de YouTube de Formentera a partir del 21 de desembre a les 18 h.

Activitats tradicionals
D’altra banda, dissabte 26, l’Associació de Reis Mags recupera una festa tradicional com és la Mitjana Festa de Nadal amb una missa, i música a càrrec de Pep Gimeno Botifarra, Dos pal sac i Aires Formenterencs a l’envelat de sa Senieta.

Cap d’any
Per a la nit de cap d’any, el Consell presenta una llista de reproducció oberta anomenada Cap d’any a Formentera amb música especial per aquesta nit. La selecció musical ha anat a càrrec de l’Associació Formentera Musical i la llista estarà penjada a la plataforma Spotify.

Visita dels Reis d’Orient
El Consell de Formentera i l’Associació Reis Mags estan treballant per organitzar la visita dels Reis d’Orient a l’illa complint amb les mesures sanitàries. En els propers dies s’informarà sobre com es realitzarà.

Activitats culturals
El dia 9 de desembre obre les portes la clàssica exposició col·lectiva de Nadal. Arran de la crisi generada sanitària, un grup de creatius residents o estretament vinculats a Formentera es varen ajuntar per crear, de forma totalment altruista i col·laborativa, un vídeo d’agraïment a l’Hospital de Formentera i vers tota la ciutadania, empreses i institucions que durant la crisi han ofert el seu suport a l’Hospital a partir de diferents accions.
Amb el títol Formentera amb Formentera, aquesta exposició mostra la feina d’aquests deu il·lustradors. 30 obres que es podran veure a l’Ajuntament Vell fins al 5 de gener.

Premi al millor aparador
Com cada any, la Cambra de Comerç d’Eivissa i Formentera i el Consell, amb l’objectiu de promoure l’ambient festiu nadalenc entre els establiments de l’illa, han convocat el XIV Concurs d’Aparadorisme Nadalenc 2020.

Compartir

PROGRAMES