TOP
Instantània de la presentació. CIF

Neix Formentera Intercultural

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan; el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez; la tècnica del servei d’immigració Noelia González i Manolo Oya han presentat avui el projecte Formentera Intercultural 2023, una iniciativa que inclou, entre altres actes, la diada de la Festa Intercultural, que aquest any compleix la seva majoria d’edat el 2 d’abril.

Ana Juan ha destacat que “en les darreres dècades a la nostra illa s’ha conformat una societat distinta, més plural i diversa amb la presència de ciutadans d’altres orígens, cultures i costums”.
La presidenta ha assenyalat que a Formentera convivim 66 nacionalitats diferents i que “davant aquesta pluralitat, el conjunt de la societat, les entitats socials i els poders públics tenim el deure i la responsabilitat d’impulsar mesures i accions que posin el focus en el coneixement mutu i afavoreixin la convivència”. Per a la presidenta del Consell, “aquesta és la motivació del projecte Formentera Intercultural, amb el qual feim una passa endavant cap a una comunitat més madura, solidària i acollidora”.

Espai de reflexió
Per la seva banda, el conseller Ramírez ha incidit en el fet que “Formentera Intercultural ha nascut amb la intenció d’oferir un espai de reflexió per a la nostra societat entorn del fet migratori, les desigualtats, la integració i la convivència a través d’una programació variada adreçada a diferents perfils”. A més, el titular de Benestar Social ha destacat que “un dels objectius principals ha estat apropar certes realitats a la comunitat educativa, especialment als joves, a través de testimonis directes, amb l’afany d’abordar el paradigma de la discriminació racial, entre altres”.

Amb Formentera Intercultural també “hem volgut oferir l’espai que mereix el drama migratori actual, i posar l’accent en els punts que tenim en comú, en el que ens apropa com a ciutadans”, ha destacat Ramírez.

Des del Servei d’Immigració, amb la col·laboració de Manolo Oya, s’ha treballat durant mesos en la programació, que inclou activitats de caràcter cultural, lúdiques i educatives. La imatge de Formentera Intercultural és obra de l’artista Sean Mackaoui. Les accions es duran a entre el 20 de març i el 5 d’abril.

Programació
Del dilluns 20 de març al dissabte 1 d’abril. Exposició Migrants a Formentera a l’Ajuntament Vell. Mostra sobre la Formentera d’emigrants en el passat, la Formentera acollidora d’ara i lloc de pas per les migracions cap a Europa.

Divendres 24 de març. Tertúlia radiofònica. Tertúlia a Ràdio Illa: “Vinc de fora i som formenterer”, experiències en primera persona.

Del dimarts 28 al divendres 31 de març. Taller de cuines del món. Tardes gastronòmiques on es realitzaran tallers per aprendre a elaborar un plat de cada país: Marroc, Romania, Xina i Colòmbia. A l’IES Marc Ferrer.

Dies, 22, 25 i 29 de març. Cine Fòrum al Casal de Joves + Holi party Cine
Fòrum amb temàtica antiracista, cooperació i convivència + Festa de Holi party. Dijous 30 i divendres 31, Xerrades Moha Gerehou, expert en divulgació antiracista. Dijous, 30, a les 20 h a la Casa del Poble de la Mola, obert a tothom, i divendres 31, a les 11 h a la Sala de Cultura Cinema, adreçat a les escoles (5è i 6è).

Diumenge 2 d’abril. Festa Intercultural, de 12.30 a 19 h, a la plaça d’Europa des Pujols. Celebració popular amb degustacions gastronòmiques de diferents països i comunitats autònomes, actuacions de colles locals de dansa, concert de la formació de jazz llatí Timba Tumbet, i com a colofó de la festa el concert de la cantant Lia Kali.

Dimarts 4 d’abril. Presentació del llibre d’Ibrahim Bah “Tres días en la arena” a les 20 h a la Casa del Poble de la Mola. El llibre descriu el seu periple migratori i es projectarà un vídeo d’una performance d’Ibrahim.

Dimecres 5 d’abril. Teatre “El Rei del Gurugú” i col·loqui final amb la participació d’Ibrahim Bah a la Sala de Cultura Cinema. A les 11 h, dirigit a alumnes de l’IES Marc Ferrer, i a les 20 h adreçat a tothom.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES