TOP
Fotografia de grup amb l’estany des Peix ple d’embarcacions de fons.

Neix la Comissió de Pesca Pitiüsa

Les confraries de pescadors Formentera, d’Eivissa i de Sant Antoni, han creat la Comissió de Pesca Pitiüsa.

Davant la necessitat de millorar la gestió de propostes de projectes que es plantegen per al sector pesquer professional i després de reunir-se els principals actors locals implicats en ella el febrer passat, es va decidir crear la nova comissió.

Objectius
L’objectiu del present grup de treball és crear un espai dinàmic de treball on s’analitzarà l’estat actual del sector pesquer, recursos explotats i normatives, a més de crear un espai per a la difusió dels diferents projectes en execució que afecten el sector i que es duen a terme a les Pitiüses.
Així mateix, se cerca una major coordinació en l’impuls de mesures i iniciatives pròpies o de tercers que afectin tant l’activitat pesquera com les seves espècies amb la finalitat d’assolir una pesca més sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

Integrants
Aquesta comissió està inicialment integrada per representants de les confraries de les Pitiüses, així com de tècnics de pesca del Grup d’Acció Local Pesquer de Formentera i Eivissa, i tècnics de pesca dels Consells de Formentera i d’Eivissa.
Així mateix, també comptarà amb el suport de la xarxa europea de pescadors artesanals Low Impact Fisheries Europe.

Cal destacar la recent devolució de resultats dels projectes “la Sostenibilitat de la Cirviola” i l’estudi de sostenibilitat de la captura de la llagosta per part dels tècnics del grup d’acció local de pesca al sector en diferents jornades realitzades durant aquest mes de març.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES