TOP
Alguns dels voluntaris que han participat en la neteja d’aquest matí a cala Saona.

Neteja a cala Saona: microplàstics, bidons, roba interior, taps i botelles

Aquest matí un grup de nou persones voluntàries han participat en una sessió de neteja a cala Saona i les roques del litoral pròxim. L’activitat havia estat convocada inicialment per l’associació Qué Celeste, que els darrers anys ha impulsat iniciatives similars, si bé la previsió de mal temps i l’alerta taronja decretada per l’AEMET han obligat l’organització a cancel·lar l’esdeveniment.

Fems a cala Saona.

 

Tot i això, i atès el fet que cala Saona quedava protegida dels embats del vent, diversos ciutadans i integrants de Qué Celeste han portat a terme la neteja de cala Saona a títol individual. Al llarg de dues hores han retirat “desenes de quilos d’escombraries”, segons han indicat els participants. Entre els fems recuperats, hi havia “molts caps enredats als varadors, moltíssim microplàstic entre la posidònia i a les roques, boies, bidons, bosses de plàstic que ‘protegien’ els motors de les barques i que es desfeien en mil trossets, fils de pesca, molts bastonets de plàstic, taps i botelles” a més d’altres residus com “roba interior masculina i femenina, tovalloles, tampons i compreses”.

Brossa retirada a cala Saona.

 

Qué Celeste és una organització de voluntaris que al llarg de l’any organitza diverses activitats relacionades amb la sensibilització i la conservació de l’entorn natural. A més, el dissabte 23 de setembre celebrarà a Sant Ferran la VIII edició del Festival Qué Celeste, un esdeveniment gratuït que combina tallers per a tota la família, espectacles de circ i música i activitats de conscienciació mediambiental.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES