TOP
La neteja va iniciar-se amb una hora de retard per mor del mal temps. MG

Neteja a ses Pesqueres Altes: “La zona està pitjor que mai”

Malgrat el mal temps matinal i l’anunci per part del Consell de la cancel·lació de la neteja organitzada ahir dissabte per Plàstic Free Formentera a ses Pesqueres Altes a causa de la tempesta, l’activitat es va acabar duent a terme finalment quan es va esvair l’amenaça de mal temps. Això si, amb menys participants dels que presumiblement s’haurien aplegat en un matí menys accidentat meteorològicament, ja que al final la participació va ser de sis adults i quatre menors.

20 bosses i residus diversos
Segons els participants a la neteja, es van trobar la zona “pitjor que mai, un desastre”, amb molta acumulació tant de materials com de microplàstics.
En total, es van recollir una vintena de bosses de fems, sobretot de plàstics de diferents grandàries, encara que també bidons de combustible, trossos de barca o de canonades i armilles salva-vides entre altres residus. Bosses i deixalles van ser dipositades en un parell de punts de la costa, al costat de les barques de migrants abandonades i en procés de degradació que hi ha a la zona, perquè no hi havia prou persones per transportar-les al punt d’acumulació habitual.
Des de l’organització de la neteja es confia que els serveis del Consell, que ja disposen de les ubicacions de les bosses amb plàstics i les deixalles, puguin anar a recollir aquests residus abans no arribi cap temporal i els torni a escampar.

Les barques en procés de degradació s’acumulen a la zona. MG

Pròxima neteja
Per dissabte vinent, dia 24, i amb motiu del Qué Celeste Festival, es farà la segona neteja programada, en aquest cas a la zona des Carnatge, un dels punts amb més concentració de plàstics de l’illa. En aquesta jornada hi participaran voluntaris d’organitzacions ecologistes presents al festival i també tendrà el suport del Consell.

En el mateix lloc es farà un taller de microplàstics amb l’objectiu de conscienciar la població sobre aquest problema mediambiental. El punt de trobada serà a cala en Baster a les 10 h i hi caldrà dur calçat adequat.

Compartir

PROGRAMES