TOP
Imatge aèria de s’Espalmador. YT

No control sobre les excursions sense permís a s’Espalmador: “Suposc que hi haurà altres prioritats”

La conselleria balear de Medi Ambient, de la qual depèn el parc natural de ses Salines, no té constància de denúncies sobre la presència d’almenys dues embarcacions dedicades a excursions turístiques a l’illot de s’Espalmador espai protegit que han visitat almenys dues vegades al dia durant tot l’estiu. Aquesta activitat està totalment prohibida i des de Demarcació de Costes s’ha informat aquest mateix agost que no s’ha concedit cap permís per a aquest estiu ni des del 2019.

Avui hem volgut preguntar sobre aquesta qüestió al responsable autonòmic de la matèria, el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, que ha explicat que efectivament Costes no ha concedit permisos malgrat que una empresa que vol oferir excursions naturalístiques té el vistiplau del Consell i una altra també està tramitant el permís i que per tant, la situació és “d’alegalitat”. A ell també li hem preguntat sobre la tasca dels agents de medi ambient en informar sobre s’Espalmador i si aquest estiu han estat treballant sobre el terreny.

A Mas també li hem preguntat pel deficient servei de l’empresa Eulen en la vigilància dels fondeigs sobre Posidònia aquest estiu a Formentera, extrem que va reconèixer la setmana passada el Tècnic de Vigilància de Posidònia del Govern Balear, Marcial Bardolet, que va assegurar que a final de temporada es decidirà si se sanciona a l’empresa.

Escolteu l’entrevista sencera en aquest enllaç.

Compartir

Comentaris (4)

 • Finselsous

  Segurament no fan res perquè aquestes excursions no fan cap mal. Deixeu a la gent treballar collons!

  • 4men

   Ningú nega el dret a la feina, peró, aquesta feina s’ha de fer d’acord a la lley vigent.Segurament tu est dels que pensen que els sous van per devant de tot i el medi ambient que es fassi fotre…de que menjarás en un futur quan tot estigui que no val la pena visitar-lo???

   • Finselsous

    Doncs no. Soc dels que pensem que en aquesta illa s’ha desvirtuat la protecció del medi ambient, en una excusa per justificar motius polítics , accions cara la galeria i negoci de uns cuants. Ja no cola

 • Finselsous

  Si no tenen permís es perquè algun il·luminat del Consell ha fet un informe negatiu

Deixa una resposta

PROGRAMES