TOP
S’ofereix un mínim de 120 hores d’accions d’orientació i acompanyament (individuals i grupals), així com i un mínim de 100 hores de formació per a cada participant.

Nou programa de formació i acompanyament per a l’ocupació

Les àrees d’Emprenedoria i Benestar Social han impulsat un nou programa de formació i acompanyament per a l’ocupació a Formentera que forma part del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) i va adreçat a persones majors de trenta anys, desocupades de llarga durada i col·lectius vulnerables o amb risc d’exclusió social.

Ajuda de 1.800 euros com amb incentiu
Amb l’objectiu de millorar el perfil professional d’aquestes persones se’ls ofereix un mínim de 120 hores d’accions d’orientació i acompanyament (individuals i grupals), així com i un mínim de 100 hores de formació per a cada participant. “D’aquesta manera, pretenem millorar la seva competència i possibilitats d’accedir al món laboral, a més, com a incentiu es dona una ajuda de 1.800 euros als usuaris que finalitzin satisfactòriament els itineraris individualitzats i personalitzats que se’ls han dissenyat”, ha declarat la presidenta del Consell i consellera d’Emprenedoria, Ana Juan.

Incorporació al mercat de treball
Per la seva banda, el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha explicat que es farà un procés d’acompanyament a tots els usuaris que s’adhereixin a aquest programa, “ja que volem donar una atenció personalitzada i integral a partir de la qual, la persona, mitjançant diferents actuacions, construeixi el seu projecte professional, amb l’objectiu final d’incorporar-se al mercat de treball de manera regular”.

Aquesta iniciativa forma part del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) de projectes territorials per a col·lectius vulnerables i està inclòs en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea (Next Generation EU). Les inscripcions s’han de fer al SOIB. Per a més informació, podeu cridar al 971 321 087 (ext. 3122) o enviar un correu a inserciolaboral@conselldeformentera.cat.

Col·lectius vulnerables
Cal destacar que s’entenen com a col·lectius vulnerables o persones en risc d’exclusió social: dones víctimes de violència de gènere, assetjament per raó de sexe o de gènere, persones sense llar, persones amb discapacitat, persones migrants, persones amb problemes d’addicció, víctimes de qualsevol mena de discriminació del mercat laboral i persones amb dificultat per accedir al mercat laboral, entre d’altres. Els aturats de llarga durada han de dur a l’atur dotze mesos dels darrers divuit.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES