TOP
A l’extrem superior de la paret s’aprecia que manquen lloses.

Nou robatori de lloses a una paret de pedra seca

Òscar Zamorano, veí del cap de Barbaria, ha informat Ràdio Illa que en els darrers dies li han robat unes 30 lloses de grans dimensions d’una paret de pedra seca centenària de la seva finca de can Vicent des Torrent de s’Alga. Es dóna la circumstància que el passat mes de juliol la mateixa finca ja va ser objecte d’espoli de diverses lloses i una abeuradora de pedra.
El robatori és especialment perjudicial perquè afecta les pedres que coronen les parets i que els hi donen consistència. Es desconeix amb quina finalitat s’han robat aquestes lloses, de difícil reposició per les seves dimensions i pes.
Els afectats han assegurat que interposaran denúncia a la Guàrdia Civil i que intentaran restituir les lloses sostretes amb pedres que puguin extreure dels seus camps. Ara bé, quan les hagin de col·locar, han anunciat que les aferraran amb ciment per evitar nous robatoris.

Reconeixement de la UNESCO
Recordem que en la convenció de la UNESCO del passat novembre es va acordar inscriure com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat la tècnica de construcció de la paret de pedra seca, acceptant així una candidatura impulsada per vuit països de la conca mediterrània, entre ells Espanya, i a la que Formentera va donar suport.

Compartir

PROGRAMES