TOP
Molí Vell de la Mola. Foto: CIF

Nous horaris d’obertura dels béns patrimonials durant l’hivern

L’àrea de Patrimoni ha informat dels nous horaris d’obertura al públic dels béns patrimonials de Formentera durant l’hivern. Així, de novembre a maig es torna a obrir al públic el molí Vell de la Mola, que enguany ha passat a ser gestionat pel Consell perquè pugui ser visitable durant tot l’any.

Els horaris de novembre a maig són els següents:
Molí Vell de la Mola: dissabtes i diumenges, de 10 a 14 h. Entrada de franc.
Col·lecció Etnogràfica de Formentera: dimarts a divendres, de 9 a 14 h. Entrada gratuïta.
Torre des Pi des Català: visites amb cita prèvia mitjançant el correu electrònic: patrimoni@conselldeformentera.cat. Entrada de franc.

Feines de restauració al molí Vell de la Mola
D’altra banda, actualment el molí Vell de la Mola té el conjunt d’antenes, antenals i planxades desmuntat i s’està treballant en la seva restauració i manteniment, ja que s’havia detectat que dues de les sis antenes es trobaven en un estat de conservació dolent arran del deteriorament que aquestes peces de fusta de pi pateixen pel fet d’estar a la intempèrie i exposades a la força del vent.
Per a garantir la seguretat dels visitants i per poder fer una avaluació més acurada de les actuacions necessàries, es va desmuntar tot el conjunt per procedir a la seva restauració.

Bé d’Interès Cultural
Cal recordar que enguany, el Consell ha signat un contracte d’arrendament amb la Fundació Illes Balears, propietària del molí. D’aquesta manera, el Consell disposa del molí per gestionar directament el seu règim d’obertura i de visites per un període de sis anys. Ara fa un any, el ple del Consell va acordar la incoació de l’expedient per declarar-lo bé d’interès cultural (BIC) amb la categoria de monument.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES