TOP
Un tram del camí obert sense permís dels propietaris a la zona de cala Saona.

Nova denúncia per a la casa de la festa de cala Saona: obri un camí de gairebé 1 km en propietats alienes

Un grup de residents de la zona de cala Saona ha presentat una denúncia conjunta a la Guàrdia Civil per un delicte de danys a les seves finques contra un vesí que ha obert un camí d’uns 800 metres de longitud sense el permís dels almenys quatre propietaris afectats.
L’obertura del camí, que també ha set comunicada al Consell mitjançant una instància, uneix la casa del vesí denunciat amb la mar i es va detectar el passat 12 d’agost. Els denunciants han informat que la intervenció d’aquest vesí ha suposat danys valorats en 1.000 euros sobre parets de pedra seca i una xifra incalculable pel que fa a la poda de pins i savines de la zona boscosa afectada.
Una portaveu del Consell de Formentera ha informat que la institució insular ha obert un expedient d’inspecció que en aquests moments està en tràmit.

El nou camí uneix la mar amb aquesta casa.

Es dóna la circumstància que el camí enllaça la zona de les penyes, vora la mar, amb la casa del vesí denunciat, coneguda com a ca s’Americà, i que és la mateixa que el passat 14 de juliol protagonitzà una festa multitudinària des de la mitjanit i fins al matí. La celebració a la casa, que actualment està en vénda, provocà importants molèsties als residents en un ampli radi de distància i acabà amb l’aixecament d’actes per part de la Guàrdia Civil i la Policia Local per incompliment de l’ordenança municipal per a la protecció del medi ambient i la salut contra la contaminació per sorolls i vibracions.

Un dels danys a les parets de pedra seca.

Una casa que acull festes i celebracions
En la denúncia presentada a la caserna de Formentera, els afectats afegeixen que el dia 12 d’agost “es va realitzar una celebració tipus boda al costat del penya-segat” i que “els assistents a l’esdeveniment passaven constantment per aquest camí sense respectar ni la vegetació ni els murs”. En aquell moment, els vesins cridaren a la Guàrdia Civil, que es personà al lloc dels fets. En l’atestat, els denunciants destaquen que “no coneixen a la persona responsable dels fets, que no s’ha dirigit als afectats per sol·licitar el permís per fer un camí d’accés a la seva propietat”. D’altra banda, els residents han fet saber al Consell que “el presumible lloguer [turístic] de la propietat” i la celebració d’esdeveniments a la casa produeixen “danys a les propietats adjacents i molèsties als veïns i veïnes”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES