TOP
Bandera Trans*.

Octubre trans* a Formentera

L’àrea d’Igualtat i LGTBI presenta el programa d’actes amb motiu del dia Internacional de la Despatologització Trans* que se celebra el dijous 21 d’octubre. La consellera de l’àrea, Vanessa Parellada, ha explicat que “hem organitzat diverses activitats amb propostes teatrals i de documentals, però també debats i col·loquis especialment adreçats al jovent perquè volem treballar la despatologització de qualsevol identitat de gènere des de les bases”.

Entremeses Travestis
La primera activitat del cartell és l’obra de teatre “Entremeses Travestis, un show con un poco de todo”. És un espectacle en el qual dos drag Queen ofereixen uns shows variats per a tots els públics; una mica de folklore, un poc d’activisme, una mica de lipsync i una mica de vogue… tota aquesta fantasia amb molt d’art per fer gaudir al públic d’una nit ben divertida.
L’espectacle es podrà veure dissabte 16 d’octubre a les 20.30 h a la Sala de Cultura Cinema. Les entrades es podran adquirir a partir de demà divendres al web entradesformentera.cat o mitja hora abans de la sessió a les taquilles si no s’han exhaurit.

La primera mare transsexual espanyola en adoptar
El mateix dia de la celebració, dijous 21 d’octubre, es projectarà el documental “Manolita, la Chen de Arcos“, peça que relata la vida de na Manolita, que es va convertir a mitjans dels anys vuitanta a la primera mare transsexual espanyola que aconseguia adoptar. Mitjançant el documental ens relata aquell procés, així com les seves vivències de dona transgressora en una època en què Espanya encara no estava avançada en aquest àmbit ni social ni legalment.
Seguit de la projecció del documental, hi haurà una xerrada i posterior col·loqui amb na Valèria Vegas, directora del documental, al voltant de la importància dels referents LGBT a Espanya. El film es podrà veure dijous 21 d’octubre a partir de les 20.30 h a la Sala de Cultura Cinema.

Taller ‘Conceptes Trans* i sistema no binari’
Per últim, el dimecres 27 d’octubre a les 18.30 h, el Casal de Joves acollirà el taller ‘Conceptes Trans* i sistema no binari’ a càrrec de Chryssalis, Associació de famílies de menors Trans*, on es duran a terme dinàmiques i activitats relacionades amb la diversitat sexual i de gènere, el món i vivència de les persones transsexuals i no binàries.

Compartir

PROGRAMES