TOP
Antonio J. Sanz (a dalt, a la dreta), durant la sessió d’avui del Posidonia Network.

Onze projectes es presenten a la convocatòria del Save Posidònia Project

Un total d’onze projectes s’han presentat a la convocatòria del concurs del Save Posidonia Project, que enguany té un pressupost de 112.000 euros, segons ha informat el Consell de Formentera. Aquesta és la quantitat recaptada per part del Save Posidonia Project fins a l’1 de desembre de 2019.
El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha avançat el nombre de projectes presentats en la convocatòria d’enguany durant la seva intervenció en el fòrum Posidonia Networks 2020, que se celebra aquesta setmana de manera virtual i que compta amb la presència de destacats experts mediambientals europeus. Aquesta iniciativa està impulsada per la conselleria balear de Medi Ambient i Territori i l’Oficina francesa de la Biodiversitat.
En la seva presentació, el conseller Antonio J.Sanz ha subratllat que el Save Posidonia Project, promogut des del Consell l’any 2017, “s’ha consolidat en aquest temps i que tot i la pandèmia, que ha provocat una demora en la convocatòria, el resultat és molt satisfactori: 25 projectes presentats en només dues convocatòries”. “La iniciativa Save Posidonia Project ha demostrat en aquest curt espai de temps que és una gran eina per conscienciar la població i les administracions competents”, ha assenyalat el conseller de Medi Ambient.
Els assistents a aquesta trobada coneixen de prop les polítiques que s’estan aplicant a les Illes Balears, la comunitat amb més experiència a l’hora de legislar en matèria de conservació de la posidònia, especialment pel que fa al servei de vigilància i atenció al fondeig, pioner a la Mediterrània, i les campanyes de conscienciació que es duen a terme a Formentera.

Recaptació de fons
Save Posidònia Project és una iniciativa pionera en el marc del mar Mediterrani occidental, que neix del desig del Consell Insular de Formentera de promocionar el turisme sostenible i llançar un pla d’acció per recaptar fons que aniran destinats exclusivament a la conservació de la planta marina posidònia oceànica.
La primera edició del Save Posidonia Project va finançar els dos projectes presentats per l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA), amb 83.821,54 euros, i pel grup ecologista GEN-GOB, amb 48.836,11 euros.

Compartir

PROGRAMES