TOP
Exemplar de raor.

Pesca mostrejarà raors per fer el seguiment de l’evolució de l’espècie

La Direcció General de Pesca i Medi Marí ha reunit els guardes de les reserves marines i els inspectors de pesca de les Balears en vista la campanya del raor, que comença l’1 de setembre, quan s’aixeca la veda.

Dades de 40 raors per reserva marina
Amb l’objectiu de fer el seguiment de l’evolució d’aquesta espècie, la més capturada pels pescadors recreatius de les Illes, enguany els guardes i inspectors recolliran dades de 40 raors per reserva marina d’interès pesquer, i n’anotaran dades com la mida, el sexe, la profunditat de pesca o si presenten alguna malaltia, entre altres factors.

Sostenibilitat de l’espècie
Cal recordar que la pesca del raor resta prohibida entre el primer d’abril i el 31 d’agost amb la finalitat de protegir i assegurar la sostenibilitat de l’espècie. La quantitat de pesca permesa per llicència i dia és de 50 unitats, amb un màxim de 300 unitats per embarcació. A Balears hi ha més de 12.000 llicències d’embarcacions recreatives.

La veda del raor es va establir per primera volta l’any 2000 i de llavors ençà s’ha modificat sobre la base de criteris biològics. Com a resultat de les mesures i de l’elevat grau de compliment de la veda, la presència de l’espècie i les captures s’han mantingut en totes les zones de pesca, amb un increment mitjà del 20% en la talla dels peixos.

Caldrà autorització per pescar a les reserves
La declaració de les captures és obligatòria pels recreatius d’embarcació a totes les reserves marines de les Illes Balears i es pot fer a través de l’aplicació per a mòbils o en paper. També l’han de fer els pescadors submarins a les reserves on aquesta modalitat encara es pot practicar. A més, pròximament, totes les embarcacions que pesquin a les reserves marines de les Balears hauran de tenir una autorització, que serà de franc i es podrà descarregar de manera telemàtica.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES