Onze inicial del Formentera avui a Son Bibiloni (Foto: Felip Portas)

Peu i mig a la fase d’ascens a 2aB! (Mallorca B 0 Formentera 1)

El Formentera ha fet una autèntica passa de gegant per a assegurar-se un lloc a la fase d’ascens a 2aB que disputaran els tres primers classificats de cada un dels dos grups de la Tercera balear en vèncer aquest migdia al camp del Mallorca B per 0-1 amb gol de Garmendia, que ha sumat la segona jornada consecutiva marcant en aprofitar una jugada d’extrem que s’ha fabricat Alberto Gorriz tot sol.

Així, al Formentera no li ha pogut la pressió de saber que el Sant Jordi havia tombat 2-0 al líder, Calvià, ni de veure que en l’onze inicial vermelló hi havia Luka Romero. Partit seriós dels homes de Raúl Pérez que, novament no s’han compungit amb les arribades durant la primera part dels mallorquins, han seguit competint i han fet bona l’ocasió més clara que han tingut tot just començar la segona part per sumar tres punts d’or que, en realitat, en són quatre al decantar el gol average particular a favor. Els roig i negre han sabut patir fins al final (fins i tot sobreposant-se a la lesió del pilar en defensa, Pablo) i defensar amb dents i ungles l’avantatge en l’electrònic.

Ara el Formentera depèn de si mateix per a la classificació tot i que li toca descansar en una de les tres jornades que queden per disputar en aquesta primera fase de la competició. Els roig-i-negre porten una segona volta pràcticament immaculada, en haver sumat 23 dels 30 punts disputats de moment. L’equip porta set partits sense perdre, és segon i ara li treu sis punts (més el gol average a favor, recordem) al Mallorca, equip que ocupa el quart lloc a la classificació. Al Formentera li valdrien una victòria i un empat en els dos partits que li resten (Sant Rafel a casa i Santa Catalina a Palma) per classificar-se tot i que és important sumar el màxim de punts possibles perquè en la fase final els equips començaran amb els punts obtinguts en aquesta primera fase.