TOP
Punt de recepció per a les persones que es vaccinen a l’Hospital de Formentera.

Pitiüses: 3 mesos sense passar dels 150 contagis actius per covid

Les Pitiüses han complert un mica més de 3 mesos per sota dels 150 casos actius de covid. Concretament el 13 de març, amb 168 casos actius, va ser l’últim dia en què la xifra va superar el centenar i mig.
Formentera continua sense novetats, amb 5 casos actius que presenten un quadre lleu i resten aïllats a casa sota seguiment facultatiu. D’ençà que començà la pandèmia s’han diagnosticat 455 casos de coronavirus a l’illa, on el darrer positiu es detectà el passat diumenge i l’alta de l’última persona ingressada es comunicà el passat 7 de juny.
Les dades epidemiològiques de l’illa continuen sent les millors de les Balears, amb una incidència a 14 dies de 25,2 casos per 100.000 habitants i una taxa de positivitat a una setmana de l’1,3%, només igualada per Menorca.

La vacunació avança a bon ritme
Pel que fa a la vaccinació, a Formentera s’han administrat 5.234 dosis (154 més en un sol dia). A més, hi ha 3.862 persones que han rebut almenys un vaccí, és a dir, un 37,3% del total del col·lectiu diana, que és tota la població major de 16 anys. En el cas de Formentera, agafant de referència el padró de 2020, la població diana estaria formada per 10.350 persones, segons ha informat la conselleria balear de Salut.
A més, 1.683 persones que ja han completat la pauta d’immunització (un 16,2% del total). Salut indica que en aquest grup hi ha les persones que han rebut dues dosis, les que han passat la malaltia (i per tant només els correspon una única dosi) i les que són inoculades amb la monodosi de Janssen.

Nous contagis a l’illa veïna
A Eivissa s’han detectat 8 nous contagis, de manera que hi ha 139 casos actius, dels quals 128 són lleus i resten a casa i 11 (un més que ahir) es troben hospitalitzats a Can Misses: 10 en planta i 1 a l’UCI. Finalment, segueixen sent 2 els professionals de la salut en vigilància activa, dels quals un és positiu.

Compartir

PROGRAMES