TOP
Alumnat de Formentera durant el Ple de la Infància i la Joventut.

Ple Infantil: més llocs per jugar a pilota, degots al poliesportiu i fonts a l’espai públic

Més espais públics per jugar a pilota, arreglar els degots del poliesportiu Antoni Blanc, reduir el cablejat aeri en zona rústica per disminuir els impactes visuals, instal·lar fonts d’aigua potable en espais públics, netejar els boscos i mantenir els camins, o solucionar problemes en els equipaments educatius, com una fuita de líquid pudent a l’accés del CEIP Sant Ferran o finestres rompudes de l’IES Marc Ferrer. Aquestes són algunes de les demandes que els representants de l’alumnat de les escoles del Pilar, Sant Ferran i Mestre Lluís Andreu i de l’institut Marc Ferrer han fet aquest matí en el Ple de la Infància i la Joventut.
La sessió, que s’ha celebrat a la sala de Plens i ha estat presidida per Ana Juan, la presidenta del Consell, també ha comptat amb la vicepresidència de la consellera de Joventut, Vanessa Parellada, i des del públic, amb la participació de la consellera d’Esports, Paula Ferrer, que per mor dels temes abordats, ha hagut d’intervenir en diverses ocasions.

Alumnes de Primària durant el Ple de la Infància i la Joventut.

 

Espais públics per jugar a futbol
Amb relació a una de les demandes del CEIP Mestre Lluís Andreu, que reclamava més espais públics per jugar a futbol, Ferrer ha explicat que el Consell ha adquirit una pista desmuntable de futbol sala, que coordinada pel col·lectiu de la Lliga Interpobles, s’instal·larà de forma rotatòria en diversos nuclis urbans de l’illa. A més, Ferrer ha afegit que està previst col·locar una porteria de futbol a la zona de gespa artificial del Parc Illes Pitiüses, a la Savina. Així mateix, Parellada s’ha compromès a transmetre a la consellera insular d’Educació, Susana Labrador, la demanda d’obrir els patis dels centres educatius a la tarda, perquè els nens hi puguin jugar, tal com demanava Hugo Tur, un dels representants de col·legi de Primària i Infantil de Sant Francesc. Sense deixar la pilota, l’alumnat de la Mola ha reclamat la possibilitat d’encendre la il·luminació de la pista de futbol sala del Pilar.

Filtracions a la coberta del poliesportiu nou
Els degots i filtracions a la coberta del Poliesportiu Antoni Blanc, inaugurat l’any 2012, també han set objecte de queixa per part dels estudiants de l’institut. En aquest sentit, Ferrer ha declarat que el 2019 i 2020 es varen fer reparacions a la coberta que no han set suficients i per aquest motiu, ha anunciat que en el pressupost del Consell de 2023 ja s’inclourà una partida per abordar la “reparació integral de la coberta”.

Fuita pestilent a Sant Ferran
D’altra banda, des del CEIP Sant Ferran, Adriana López Castillo ha reclamat en el Ple que es repari una fuita de líquid pudent que s’aprecia a l’accés en aquest centre educatiu, i que mares, pares i alumnes han d’esquivar cada vegada que entren i surten de l’escola. Una demanda que, juntament amb la de les finestres malmeses a l’IES Marc Ferrer, es farà arribar a Labrador, tal com ha assegurat Parellada.
Sobre la reclamació d’instal·lar fonts d’aigua potable en espais públics, Parellada ha recordat que aquesta és una proposta aprovada prèviament en els pressupostos participatius del Consell d’Entitats i ha afirmat que “a principis de 2023” ja es veuran les primeres fonts en els carrers, parcs i places de Formentera.

Instantània del ple. CIF

 

Presidenta: “Prendre nota de totes les vostres reivindicacions”
La presidenta ha donat la benvinguda a tots els consellers d’aquest ple infantil i juvenil i ha agraït la seua participació. “Aquesta sessió ens permet a nosaltres, com a representants polítics, prendre nota de totes les vostres reivindicacions per millorar els serveis que us oferim des de la nostra illa”, segons ha declarat Ana Juan.
Enguany, el tema central de la celebració del Dia de la Infància ha set la salut mental. En aquest sentit, la consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha explicat tots els recursos que el Consell posa a disposició dels infants i joves si necessiten ajuda, com els serveis de Benestar Social, Protecció de Menors o Policia Tutor, així com les propostes lúdiques del Casal de Joves.
A la sessió plenària s’ha fet una presentació de la participació dels membres assistents l’XI Parlament Infantil de les Illes Balears amb motiu del Dia Universal de la Infància. Tot seguit, s’ha fet la presentació de l’Oficina de la Infància i l’Adolescència de les Illes Balears per part del seu director, Josep Lluís Riera, que segons els ha exposat, és un òrgan que vetlla per la defensa i la promoció dels drets dels menors de les illes.

Compartir

PROGRAMES