Possible retard en l’inici de l’ús obligatori de la mascareta a les Balears

L’obligatorietat d’emprar mascareta a les Illes Balears podria retardar-se i no entrar en vigor demà dilluns, malgrat que aquest era el termini anunciat el passat dijous per part del Govern balear. La conselleria balear de Salut no ha donat el vistiplau a l’ordre que modificarà el Decret del passat 19 de juny, que fixava les mesures de la nova normalitat, i que hauria d’establir l’obligatorietat de la mascareta.
Està previst que el Govern aprovi i publiqui al BOIB l’ordre que establirà aquesta nova mesura demà dilluns, de manera que l’obligatorietat de l’ús de la mascareta podria entrar en vigor el mateix dilluns o més endavant.
La complexitat de la casuística estaria retardant l’aprovació del text, que entre altres assumptes, determinarà els tipus de mascaretes adequades així com les situacions en què serà obligatori emprar-les.

Condicions d’ús
Atenent a les explicacions del Govern i quan encara està per definir el text definitiu, pareix que l’obligatorietat d’usar la mascareta serà per a majors de sis anys, residents o turistes, en espais públics a les Balears. L’incompliment d’aquesta ordre podrà implicar multes de 100 euros encara que es mantinguin les distàncies de seguretat.
L’ús de mascareta però, no es requerirà en platges, piscines, quan es consumeixi menjar o beguda, en la pràctica esportiva i d’activitats aquàtiques, així com per tocar instruments de vent. Així mateix, cal recordar que l’ús de la mascareta no és exigible per als que pateixin alguna patologia o dificultat respiratòria que es pugui veure agreujada pel seu ús.
Pel que fa als establiments de restauració o terrasses, serà obligatori l’ús de la careta fins que es pugui començar a menjar o beure. És a dir, per a entrar a l’establiment, i fins que els serveixin, els clients hauran de portar la màscara.
Amb relació al transport, la careta serà obligatòria en els cotxes si els ocupants no conviuen habitualment en el mateix domicili, tal com succeeix fins ara.
El mateix ocorre per als usuaris del transport públic. L’ús de la màscara serà obligatori, igual que fins ara.

About Author

Comments are closed.

background