TOP
Una motorista passa davant de la discoteca Tipic, ahir.

Precintades les obres de Pacha a la discoteca Tipic per no tenir llicència

El Consell de Formentera ha precintat les obres que el Grup Pacha impulsa al local d’oci nocturn Tipic, a l’entrada des Pujols, cosa que probablement impedirà l’obertura d’aquest establiment en l’estiu del retorn de les discoteques, després dels tancaments per mor de la pandèmia.
Fonts de la institució insular han informat Ràdio Illa que el passat mes de febrer la Policia Local denuncià que s’estaven executant obres sense llicència en aquesta discoteca. Per aquest motiu el Consell va emetre un decret a principi de març per paralitzar les feines. Tot i això, a finals d’abril la Policia Local va comprovar que no s’havien aturat les feines, per aquest motiu i sent la segona vegada que es detectaven obres no permeses en el mateix establiment, es va emetre un nou decret en què a més de paralitzar les reformes, s’ordenava el precinte del recinte. La institució insular ha indicat que a continuació s’iniciarà el corresponent expedient sancionador.
Amb les obres paralitzades i precintades, encara que avui s’aconseguís el permís d’obres, no es podrien reprendre les feines al Tipic fins després de la temporada turística, ja que en zona urbana, no es poden portar a terme obres majors a partir de l’1 de maig.
Des del Grup Pacha han declinat fer declaracions sobre l’aturada i precinte de les obres al Tipic.

Compra del Tipic per 1,4 milions d’euros
El Grup Pacha, que pertany al fons de capital d’inversió Trilantic Europe, comprà l’any 2021 el Tipic, un establiment que obrí portes a finals de la dècada dels seixanta i que des del 1971 ostenta una de les dues llicències de discoteca de l’illa. Segons publicà Diario de Ibiza el passat desembre, el local amb capacitat per a 500 persones s’hauria venut per 1,4 milions d’euros. Els venedors eren tres socis establerts a l’illa que havien comprat el negoci als hereus del seu fundador, Bartomeu Ferrer, exalcalde de Formentera, i que el van explotar fins a l’any abans de la pandèmia, el 2019.
Pacha té interessos en un altre local de l’illa, l’antic restaurant i conjunt d’apartaments Es Arenals, a Migjorn, que ara ofereix una proposta de luxe, Casa Pacha. Precisament l’any passat aquest establiment ja fou objecte d’una intervenció de Costes per haver-hi realitzat reformes sense el preceptiu permís.

Un altre establiment amb les obres aturades
Enguany la Policia Local també ha aturat les obres sense llicència a l’antic Restaurant Caminito, tot i que en aquest cas no ha fet falta precintar-les. Diario de Ibiza anuncià que l’expropietari de Pacha, Ricardo Urgell, i dos empresaris de l’illa, Stefano Trigo i Juanma Costa, hi han projectat un local d’oci nocturn amb oferta gastronòmica i espectacles en viu similar al Lío, establiment del port d’Eivissa.

 

 

 

 

 

 

Compartir

PROGRAMES