TOP
Vista des Freus des des Pujols.

Primer projecte pilot de control d’embarcacions des de terra as Freus

El centre tecnològic Gradiant ha posat en marxa el primer projecte pilot de vigilància marítima des de terra per a la Reserva Marina des Freus, considerada un dels majors espais marins protegits de la Mediterrània occidental.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, promoguda per un procés participatiu impulsat per WWF Espanya, com a soci del projecte FishMPABlue2, és contribuir a la vigilància d’aquesta àrea protegida. Per a això, Gradiant aportarà tecnologia innovadora amb l’objectiu controlar el moviment de les embarcacions a la reserva, en particular en la zona d’especial protecció de s’Espardell.
Així, s’aplicarà tecnologia d’anàlisi intel·ligent de vídeo en una zona concreta del sud-est de la reserva, situada a una distància d’entre 1 i 2 quilòmetres de la costa, amb visibilitat des de terra.

L’algorísmia desenvolupada pel centre tecnològic és de les millors a escala internacional per la seva robustesa i fiabilitat en entorns naturals amb escassa visibilitat. “Duem més de 10 anys treballant en l’aplicació de tècniques anàlisi intel·ligent de vídeo per al monitoratge d’entorns naturals caracteritzats per una elevada complexitat, com és el cas de la vigilància marítima i la vigilància des de plataformes àrees. A través de l’ús de càmeres multiespectrals, proporcionem tecnologia per a la detecció i seguiment d’objectes, permetent el millor desenvolupament d’aplicacions de vigilància, emergències i protecció de recursos naturals”, ha apuntat Silvia Abalo, responsable de Vídeo Analytics de Gradiant.

En opinió d’Oscar Esparza, un dels promotors del projecte pilot, “aquesta tecnologia ajudarà a optimitzar els recursos per al control i la vigilància de les activitats humanes en una zona d’un gran valor natural, que a l’estiu rep una gran pressió”.

El projecte pilot, que va arrencar l’abril passat, tindrà una durada d’entre 6 i 12 mesos. A la finalització d’aquest, la Conselleria balear d’Agricultura, Pesca i Medi Natural valorarà la possibilitat d’estendre la cobertura a tota la Reserva Marina des Freus, per a això ja s’han identificat almenys quatre noves ubicacions de vigilància els rangs de detecció de les quals estaran entre 1 i 6 quilòmetres.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES