El programa d’actes del Consell pel Dia Internacional de la Dona s’allargarà més d’un mes

Aquesta setmana les activitats han començat amb l’exposició «Dones amb massa coses al cap», de Maria Arjona. Es tracta de la creadora convidada al mercat artístic de Sant Ferran del darrer estiu. La  proposta de la pintora catalana comprèn una sèrie d’aquarel·les amb protagonistes femenines. Arjona ha explicat a Ràdio Illa que «l’educació d’homes i dones és diferent, i a les dones ens donen més responsabilitats. Aquesta exposició està pensada per reflectir tot el que tenim el cap les dones. Intent buscar la metàfora, per exemple, faig una dona amb un niu al cap… i que cadascú busqui el significat». L’exposició «Dones amb massa coses al cap» s’inaugurà ahir i amb motiu del Dia Internacional de la Dona es podrà veure fins al 17 de març, de dilluns a dissabtes d’11 a 14 h i de 18 a 20 h a l’Ajuntament Vell.

A més, dijous vinent, Dia Internacional de la Dona, a les 11.00 hores, es muntarà una taula informativa a la plaça de la Constitució, que precedirà la concentració del migdia, així com la lectura del manifest a les 12.15 h per part de l’entitat Espai Dones.

Ja de tarda, a les 17.00 hores i a la biblioteca de Sant Ferran, hi haurà el contacontes familiar «Cuentos para valientes» a càrrec de Maritza Caballero, que versarà sobre el tema de la Igualtat.
Així mateix, el mateix dijous a partir de les 19.30, a la sala d’actes de Cultura es projectarà el documental ‘Excluidas del Paraíso‘» amb posterior col·loqui. La cinta recull veus rellevants del feminisme per esbrinar quins són els mecanismes que reprodueixen i perpetuen el patriarcat.

El Cinema Municipal també s’uneix als actes del 8M
El divendres 09 i diumenge 11 de març es projectarà la pel·lícula ‘Figuras Ocultas’, una producció nord-americana de 2016 que narra la història mai explicada de tres brillants dones científiques afroamericanes que van treballar a la NASA al començament dels anys seixanta en plena cursa espacial.
Dilluns 19, a les 19 hores, hi haurà una sessió de Mindfulness per al Benestar a càrrec de Victòria Alemany a la Sala d’actes de Cultura i el dijous 22 contacontes al casal de joves a càrrec d’Encarna de las Heras. El diumenge 25 a les 12h a la sala d’actes del Centre de Dia es farà el Xè Homenatge a la Dona major de Formentera. Els actes es clouran ja el mes d’abril, el dilluns 16 a les 20 hores a la Biblioteca Marià Villangómez, amb la xerrada sobre igualtat de gènere a càrrec de na Núria Varela, màster en polítiques d’igualtat entre dones i homes i escriptora, que presentarà també el seu darrer llibre, «Feminismo para principiantes».

About Author

Comments are closed.

background