TOP
Ple de la Infància 2021. Foto: CIF

Propostes per una illa més sostenible al Ple de la Infància i la Joventut

Avui al matí s’ha celebrat el Ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut de manera telemàtica. A la sessió, presidida per la presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i que compta amb la vicepresidència de la consellera de Joventut, Vanessa Parellada, hi han participat els estudiants de les tres escoles de l’illa, CEIP Mestre Lluís Andreu, CEIP Sant Ferran de ses Roques i CEIP El Pilar de la Mola, que formen part d’aquest òrgan.

Agraïment per l’esforç fet durant la pandèmia
La presidenta ha agraït a tots els alumnes el gran esforç que han fet des que va començar la pandèmia, i ha recordat que amb el confinament es varen suspendre les classes i quan es varen reobrir les escoles varen haver d’anar amb moltes restriccions i amb un ús obligatori de mascareta que encara segueix vigent. “Us volia agrair el vostre comportament exemplar, gràcies per ajudar-nos a tots a complir amb les mesures covid, ja que gràcies al bon comportament de tots, avui estam en una situació més o menys bona i esperem que puguem celebrar les festes de Nadal amb la família i amics i poder avançar per tenir una normalitat quasi com la d’abans”, ha explicat Ana Juan.

Creació de nous espais i equipaments
La consellera Parellada ha mostrat la seva satisfacció per celebrar el primer Ple de la Infància i Joventut amb el Parc de Patinatge en marxa, ja que era una demanda que va néixer en aquest ple. En aquest sentit, Parellada ha destacat que “des del Consell es treballa per crear nous espais i equipaments perquè els puguin fer servir els infants i joves de l’illa, com la nova escola i escoleta de Sant Ferran, o l’antiga escola, on ara s’està creant un nou Espai Cultural que també podrà fer servir el jovent de l’illa”.

Bicicleta i transport sostenible
A la sessió s’ha visualitzat el vídeo sobre la intervenció dels i de les representants del Consell de Participació de la Infància i la Joventut al X Parlament Infantil celebrat el passat 19 de novembre. Tot seguit, els infants han explicat les seves demandes als responsables del Consell centrades a fer de Formentera una illa més sostenible en la que demanen que es potenciï l’ús de la bicicleta, el transport sostenible o les energies netes entre altres qüestions. Els responsables del Consell han pres nota de les seves reclamacions i han traslladat el seu compromís d’implicació.

Compartir

PROGRAMES