TOP

Pugen un 35% les infraccions penals a Formentera durant el primer semestre

El Ministeri de l’Interior ha publicat les dades del Balanç de Criminalitat del primer semestre de 2022, que revelen que Formentera ha registrat un augment del 35% dels delictes respecte de l’any passat. Així, la nostra illa ha passat de 174 infraccions penals el 2021 a 236 del gener al juny d’enguany, cosa que representa un increment del 35,6%.
D’altra banda, a Formentera s’han comptabilitat quatre delictes contra la llibertat i la indemnitat sexual, davant dels tres del primer semestre de 2021. Entre els delictes denunciats enguany, no hi ha cap violació.
A més, cauen lleugerament els robatoris amb força a habitatges i establiments de la nostra illa, passant dels 12 delictes denunciats el 2021 als 11 d’enguany. En canvi, augmenten un 13% els robatoris de vehicles a Formentera, que en els sis primers mesos de l’any ha sumat 17 sostraccions, per les 15 de l’any passat. Pel que fa a delictes de tràfic de drogues, s’han detectat tres casos a l’illa, cosa que suposa un descens del 40% respecte a l’any passat, quan se’n denunciaren cinc.
Així mateix, a Formentera l’augment de furts el primer semestre és del 17,9%, amb 33 denúncies entre el gener i el juny del 2022 enfront de les 28 del mateix període de l’any passat.
D’altra banda, a l’illa es va notificar un cas de delicte de lesions i baralla tumultuària, mentre que la primera meitat del 2021 no se’n va registrar cap.
Finalment, no hi ha constància de cap delicte de robatori amb violència, això sí, de gener a juny s’han produït dos temptatives d’assassinat, mentre que entre gener i juny de l’any passat no se’n va produir cap.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES