TOP
Fragments del veler Yey III escampats per les roques.

Qué Celeste! fa una crida ciutadana per a retirar les restes del veler naufragat as Carnatge

Mitja dotzena de voluntaris de l’entitat Qué Celeste! estan retirant des d’aquest matí les restes del veler ‘Yey III’, d’uns 10 metres d’eslora, que ahir naufragà a la costa des Carnatge, sense que el seu únic ocupant, un espanyol de 42 anys, patís lesions de consideració.
El propietari de l’embarcació hauria de fer-se càrrec de la retirada de les restes, si bé com que això no està succeint, els voluntaris s’han afanyat a acudir en aquesta zona del litoral, de difícil accés per la presència de roques, abans que la força de les onades s’emporti mar endins material contaminant, com la fibra del casc, plàstics de tota mena i cables. El vaixell ha quedat reduït a trossos, entre els quals s’estan recuperant fustes, coixins, lones, armilles salvavides, botelles, un extintor i una bombona de butà. Hi ha restes del naufragi escampades per la costa a més de 100 metres d’on encallà el vaixell.
Qué Celeste! fa una crida a la ciutadania per a sumar més mans a la feina, que està previst que també segueixi durant la tarda. El punt del naufragi és el litoral des Carnatge, passat el quilòmetre 9 de la PM 820, la carretera principal.

Un voluntari de Qué Celeste! retira residus del veler as Carnatge.

Així mateix els voluntaris ja han retirat uns 1.500 quilos de fems fins al camí, on previ acord amb el Consell, un camió de l’empresa concessionària de gestió de residus passarà a recollir-los.
Des de Qué Celeste! s’ha informat que part del material es reservarà per a la realització de tallers i altres accions de conscienciació mediambiental.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES