TOP
El grup de voluntaris davant dels residus retirats. Qué Celeste

Qué Celeste retira 130 quilos de residus as Trucadors

Un grup de 17 persones voluntàries ha retirat 130 quilos de residus a la zona des Trucadors i del pas de n’Adolf, a ses Illetes, en una sessió de neteja convocada aquest diumenge per l’associació Qué Celeste que ha comptat amb una representant eivissenca de Plàstic Free. 11 integrants del grup s’han desplaçat als punts escollits per mar des de la Savina amb dues barques de control de la posidònia, mentre que els altres sis han arribat a peu des de l’aparcament des Ministre.

Diversos residus recollits en la neteja. Qué celeste

Entre els fems recuperats, hi havia nombrosos articles nàutics com ara bengales, trossos de fibra, palets, cabs, cordes de plàstic, canonades, sabates, filtres d’osmosis, bidons o trossos de fusta enormes. També s’han recollit multitud de microplàstics, taps, ampolles de plàstic, moltes d’elles etiquetades en àrab, bosses, una cafetera i llaunes, una d’elles del 1999, així com llosques de tabac. Ha sorprès, també, l’enorme quantitat de porexpan que hi havia escampat per la zona de recollida. Els socorristes que operen en aquest punt han explicat als participants en la neteja que treuen una bossa plena de residus de la mar cada tres dies.

Entre els fems, hi havia ampolles etiquetades en àrab i multitud de microplàstics. Qué Celeste

Els residus aplegats s’han carregat a les barques i s’han dut fins a la Savina, on un camió reclamat per l’àrea de Gestió Ambiental els ha pesat i se n’ha fet càrrec. D’altra banda, 25 kg dels residus recollits a la jornada de neteja d’aquest diumenge s’han reservat per exposar-los i confeccionar algunes de les decoracions del VIII Festival Qué Celeste que se celebrarà aquest dissabte a Sant Ferran.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES