TOP
Hospital de Formentera. Arxiu.

Queden 4 positius lleus a Formentera

Formentera ha registrat un cap de setmana sense nous casos de covid i s’han concedit dues altes. Hi ha quatre persones afectades (dues menys que divendres) que presenten un quadre lleu o asimptomàtic i resten aïllades i sota seguiment facultatiu. D’ençà que començà la pandèmia s’han diagnosticat 695 casos de coronavirus.
A Eivissa s’han detectat 24 nous positius durant el cap de setmana i hi ha 276 malalts lleus (9 més que divendres) i 32 pacients hospitalitzats: 5 a l’UCI i 28 a planta. Finalment, baixa el nombre de professionals sanitaris en vigilància activa, de 7 a 6, dels quals 5 treballadors són positius, un menys que en l’últim recompte.

Campanya de vacunació
Pel que fa a la vaccinació, a Formentera s’han administrat 13.157 dosis (62 més que divendres) i hi ha 7.340 persones que han rebut almenys un vaccí, és a dir, un 68,6% del total del col·lectiu diana, que és tota la població major de 12 anys.
D’altra banda, 7.142 persones ja han completat la pauta d’immunització (un 66,7% del total). Salut indica que en aquest grup hi ha les persones que han rebut dues dosis, les que han passat la malaltia (i per tant només els correspon una única dosi) i les que són inoculades amb la monodosi de Janssen.

Situació epidemiològica
D’acord amb les dades proporcionades pel Servei d’Epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública i Participació de les Illes Balears, les Illes Balears han experimentat una important onada epidèmica durant els mesos d’estiu, que es va iniciar al final de juny va assolir el seu màxim al final del mes de juliol. A partir d’aquest moment, s’ha produït una recuperació gradual.

Globalment, amb data d’avui, la comunitat autònoma presenta una incidència acumulada a 14 dies per 100.000 habitants (IA14) en població general de 112,5, la qual cosa representa un nivell de risc mitjà. A totes les illes, el nivell de risc quant a la incidència acumulada es correspon amb un nivell mitjà, amb una IA14 de 92,4 casos per 100.000 habitants a Formentera; 110,7 casos per 100.000 habitants a Eivissa; 115,8 casos per 100.000 habitants a Mallorca, i 86,8 casos per 100.000 habitants a Menorca.

La taxa de positivat és de 2,03%. Aquest indicador, per tant, es troba per davall del llindar definit per l’ECDC per sota el qual es pot considerar la situació epidemiològica en situació de control (3%).

D’acord amb l’informe «Indicadores de seguiment de COVID-19, Illes Balears», preparat per la Direcció General de Salut Pública del Ministeri de Sanitat amb data 23 de setembre de 2021, totes les illes de la comunitat autònoma es troben classificades en el nivell d’alerta sanitària 2 (risc mitjà).

Pel que fa a la situació hospitalària, aquesta va arribar al seu pic d’ocupació a mitjan agost, i es va observar una millora gradual, més significativa de llits d’hospitalització en planta que d’unitats de cures intensives, durant el darrer mes. Així, l’ocupació de llits per hospitalització per COVID-19 es troba de manera global en un nivell de risc baix, situada a 3,23%, mentre que l’ocupació de llits de cures crítiques, amb un 11,44%, es troba en un nivell de risc mitjà.

Atès, doncs, aquest context epidemiològic, les Illes Balears avancen cap a la normalitat en tots els sectors i àmbits socioeconòmics, sempre tenint en compte que el virus continua viu i que, per tant, s’ha de continuar vigilant i motivant la vacunació entre les persones que encara no han estat immunitzades.

Compartir

PROGRAMES