TOP
Mikel Gabarain prop de Ràdio Illa.

Recollida de signatures per implantar el sistema de retorn d’envasos a Formentera

Mikel Gabarain, de l’organització ecologista Qué Celeste, ha llançat una petició a la plataforma change.org per sol·licitar la implantació a Formentera del pla pilot del Sistema de Dipòsit Devolució i Retorn (SDDR) d’Envasos. En l’argumentació per demanar el suport de la ciutadania, Gabarain, que des de fa anys participa en les neteges voluntàries dels espais naturals de l’illa, argumenta que “actualment només es recicla el 25% de les ampolles d’aigua de plàstic que es posen al mercat, als països que es fa servir aquest sistema (l’SDDR) s’aconsegueix reciclar el 85% d’aquests plàstics”.

La passada setmana Qué Celeste va fer pública una nota de premsa per reivindicar l’aplicació de l’SDDR a Formentera i subratlla que per abordar aquest repte “necessitem la col·laboració de tots (…). La gran majoria de la població de Formentera llencem entre dos o tres bosses d’escombraries d’ampolles de plàstic cada setmana i no s’aconsegueix passar del 25% de reciclatge. Alguna cosa ha de canviar”.

D’altra banda, el representant de Qué Celeste també ha explicat a Ràdio Illa com ha anat la seva participació en la jornada celebrada a Mallorca el passat dissabte, titulada Illes Balears, Futurs en xarxa. Aquesta jornada, impulsada per les fundacions Darder Mascaró i Coppieters, ha estat dirigida a abordar els reptes de la insularitat en l’àmbit cultural, mediambiental i polític, en el si de la Unió Europea.

 

 

Compartir

PROGRAMES