TOP
L’àrea recreativa de Can Marroig compta amb taules, torradores i un tobogan per a infants.

Reobri l’àrea recreativa de Can Marroig

L’àrea recreativa de Can Marroig i la resta de 47 espais similars de les Balears gestionats per l’IBANAT reobrin avui dissabte, després que hagi sortit publicat al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) el nou Pla de mesures excepcionals de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la crisi sanitària ocasionada per la covid-19.
Així doncs, en aquest pla s’estableix que la situació sanitària prevista per als nivells 0, 1, 2 i 3 permet que les àrees recreatives estiguin obertes i se’n permeti l’ús de les infraestructures. Actualment Formentera es troba en el nivell 1, sent l’única illa amb aquesta consideració, mentre que Eivissa i Mallorca són en el nivell 3 i Menorca en el 2. En el cas que un territori passi a nivell 4, les instal·lacions quedarien tancades.
L’ús de les àrees recreatives s’haurà de fer seguint una sèrie de paràmetres, com ara no ocupar la taula més de sis persones. Els grups no podran estar formats per un número major de persones de les que es trobin permeses per al nivell d’alerta sanitària en què es trobi la unitat territorial on s’ubica l’àrea recreativa. En el cas de Formentera, les reunions a l’aire lliure no poden sobrepassar les 20 persones. No estarà permès l’ús d’aquells elements que no permetin respectar la distància de seguretat entre persones no convivents. Les persones que utilitzin les taules seran les encarregades de rentar-les després del seu ús.

Mir demana “prudència”
El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha demanat a la ciutadania «prudència» a l’hora d’anar a les àrees recreatives i ha recordat que n’hi ha 47 arreu de l’arxipèlag. «És important gaudir del medi natural amb seny, tenir present que hi ha moltes zones a la disposició de la ciutadania, no només les més conegudes», ha insistit. El conseller ha apuntat també que hi ha un mapa en línia on es poden consultar les diverses àrees recreatives per illes.
Cal recordar que, si no s’indica el contrari, l’ús del foc hi està permès, però que s’ha de fer a les torradores habilitades. Igualment, les taules habilitades per menjar-hi no es poden reservar. El conseller també ha incidit en la necessitat d’evitar les actituds incíviques per conservar els espais comuns. «Gestionar bé els residus, no deixar-los a les àrees recreatives, pot semblar un gest petit, però imprescindible per garantir que els nostres espais naturals segueixen en bon estat».

Compartir

PROGRAMES