TOP
Imatge d’arxiu d’una embarcació de Salvament Marítim.

Rescatades cinc persones immigrades prop de Formentera, la tercera barca en tres dies

Avui a les 13.50 hores Salvament Marítim ha rescatat un total de cinc persones d’origen magribí, en aparent bon estat de salut, en aigües de l’illa de Formentera, segons ha informat la Delegació del Govern, que no ha concretat la nacionalitat dels navegants. Una embarcació d’esbarjo ha avisat a les autoritats de l’albirament de la barca. Delegació del Govern ha avançat que “com és habitual” en els casos d’arribades irregulars en aigües de Formentera, les persones interceptades seran traslladades directament a Eivissa, sense passar per la nostra illa.
Es tracta de la segona arribada de migrants des que ha començat l’any, després de la barca amb 15 persones a bord que ahir recalà a la zona de s’Estufador. D’aquesta manera durant el 2022 ja s’han detectat dos barques amb 20 persones en total. Així mateix, el darrer dia de 2021 també es produí la detenció de deu persones que havien set interceptades a la zona des Torrent de s’Alga.
D’altra banda, des d’ahir a la nit s’han detectat tres embarcacions més amb un total de 56 persones que han set interceptades a les proximitats Mallorca.

Traslladats a Eivissa
Atès el protocol que habitualment s’aplica en aquests casos, una vegada traslladats a l’illa veïna, els immigrants hauran de passar un control sanitari i una primera assistència per part de Creu Roja, i després quedaran sota la custòdia de la Policia Nacional, que té un termini màxim de 72 hores per tramitar el seu expedient de devolució. Posteriorment, se sotmetran a proves covid i, una vegada hagin obtingut un resultat negatiu o hagin guardat el preceptiu confinament, podrien quedar en llibertat o ser ingressats en un Centre d’Internament d’Estrangers (CIE), des d’on es procediria a la seva repatriació. La Delegació del Govern encara no ha informat si hi ha places disponibles en els CIE.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES