TOP
Dos professionals sanitaris a Formentera, durant la presa de mostres per a les PCR. Foto: P.G.

Retards superiors a 48 hores per obtenir els resultats de les PCR a Formentera

L’Àrea de Salut no està informant dels resultats de les PCR a usuaris de Formentera tot i que fa més de 50 hores que van deixar les seves mostres a l’Hospital i que l’illa es troba en la pitjor situació sanitària d’ençà que començà l’alerta pandèmica. Diverses persones que el passat dissabte al matí acudiren a l’Hospital de Formentera per sotmetre’s a la prova PCR, és a dir, fa més de dos dies -a l’hora d’escriure aquesta notícia- han explicat a Ràdio Illa que encara no han rebut els resultats, malgrat que el termini per obtenir-los és d’entre 24 i 48 hores. Alguns dels usuaris han transmès el seu malestar pel retard, ja que té com a conseqüència la demora de l’inici de l’aïllament dels contactes estrets dels nous positius detectats.
En aquest sentit, cal recordar que la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha demanat al Govern balear i a la conselleria de Sanitat “més agilitat amb els rastrejos” perquè en l’actual situació actual, “el més important” és poder conèixer els contactes estrets per fer els aïllaments corresponents “de manera molt ràpida”.
Des de l’Àrea de Salut s’ha informat que el retard es produeix perquè el diumenge no es fa activitat rutinària en el Laboratori de Microbiologia, que només atén proves d’urgència (per ingrés, intervenció quirúrgica o part) i que al llarg d’aquesta tarda s’informarà els afectats.

 

Compartir

PROGRAMES