TOP
El període d’actuació arrencarà l’1 de maig i finalitzarà el 30 de setembre. CAIB

Retirats 215 quilos de residus del litoral formenterer durant l’agost

El servei de neteja del litoral ha enretirat un total de 8.215,51 quilos de residus de les costes balears durant el passat agost gràcies a la campanya destinada a la prevenció i sanejament de les aigües de bany. Respecte a la retirada per illes, a Formentera s’han llevat 215 quilos, a Eivissa 882, a Menorca 2.327 i a Mallorca 4.790.

En total, al nostre arxipèlag s’han recuperat més de 22 tones des de juny, mes en què va iniciar-se la campanya de neteja.
Fins a finals de setembre, un total de 22 embarcacions treballen amb la missió de retirar residus acumulats a la costa. D’aquestes, 17 són embarcacions tipus ‘platja’, que han recollit 6.626 quilos, i les 5 restants de tipus ‘litoral’ han retirat 1.589 quilos. Distribuïdes per illes, Formentera compta amb dues embarcacions, Eivissa i Menorca amb 5 cadascuna i Mallorca amb 10.

Aquestes embarcacions no sols es dediquen a netejar residus flotants. A Formentera, han retirat restes del iot Irmao, incendiat el 12 d’agost, mentre que a Eivissa s’han recollit diversos coixins de barca, a Menorca un tronc i una cabra morta, i a Mallorca parts d’una embarcació enfonsada.

Quant a materials, el plàstic ha estat el més present, amb un 43,40% del total de residus. Altres materials destacats són les fustes amb un 37,34% i la vegetació morta amb un 8,37%.
A més, es van atendre vuit avisos (6 del 112 i Salvament Marítim i 2 de particulars) per a la recollida de brutor.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES