TOP
Posidònia retirada a ses Illetes, el 2020. Foto: CIF

Retirats 5.000 metres cúbics de posidònia de les platges formentereres

El Consell informa que el darrer mes s’han enretirat a prop de 5.000 metres cúbics de posidònia de les platges de cala Saona i ses Illetes. Enguany s’ha recollit deu vegades més quantitat d’aquesta planta marina que l’any passat. Això ha set degut principalment a causes naturals com els temporals, que han acumulat més posidònia a les platges.

A disposició de la ciutadania
Aquesta posidònia es posa a disposició de la ciutadania perquè pugui donar-li ús. La posidònia es feia servir tradicionalment com a llit d’animals, en els camps de conreu o com a material d’aïllament de les cases pageses, entre altres.
Els interessats a fer servir la posidònia retirada es poden adreçar a l’àrea de Medi Ambient per fer la petició, via instància genèrica a l’OVAC, cridant al 971 32 10 87 o enviant un correu a mediambient@conselldeformentera.cat. El transport del material és de franc i el Consell recorda que sols es poden demanar tres camions per usuari.
El conseller de Medi Ambient, Antonio J Sanz, ha destacat la feina feta aquest darrer mes pel servei de neteja del Consell en coordinació amb Demarcació de Costes “en aquest temps complicat d’emergència sanitària on s’ha continuat amb els treballs de neteja i manteniment de les platges”.

Compartir

PROGRAMES