TOP
Quiosc Lucky. Arxiu

Sa Unió acusa l’equip de Govern de mentir i retardar la continuïtat dels quioscos

El portaveu de Sa Unió, Llorenç Córdoba, ha acusat l’equip de Govern del Consell de Formentera de mentir i retardar de manera inexplicable i innecessària la continuïtat dels serveis de platja de Formentera, amb el perjudici que això significa per a la seguretat i imatge de l’illa.

“El conseller Antoni Tur va negar que hi hagués cap informe elaborat pels serveis jurídics”
Segons Córdoba, a l’acta de la comissió de govern, publicada el dia 31 de maig, es demostra que ja es disposava d’un informe dels serveis jurídics del mateix Consell el dia anterior al ple extraordinari convocat per Sa Unió per a aprovar aquesta continuïtat, i que l’equip de govern de GxF i PSOE va votar-hi en contra perquè deia que no disposava de cap informe que avalés aquesta possibilitat.
Córdoba afirma que el conseller de Medi Ambient, Antoni Tur, “va mentir de nou i va negar diverses voltes, en comissions informatives i en el mateix ple, que hi hagués cap informe elaborat pels serveis jurídics de la institució sobre aquest tema, i va dir que l’anaven a demanar a partir d’aquest dia. De fet, la proposta transaccional de l’equip de govern finalment aprovada amb els seus propis vots, instava el Consell a demanar aquest informe”.

És la segona volta Sa Unió acusa Antoni Tur de mentir aquesta setmana, després de l’acusació al De far a far sobre que el titular de Medi Ambient havia mentit sobre morts a l’estany des Peix.

Segons Sa Unió, l’equip de Govern també va excusar la seva negativa a votar a favor de la proposta d’aquesta formació en què havia de demanar un informe a un reconegut catedràtic de la UIB sobre aquest tema, però en l’acta i en la decisió final no es fa cap referència a aquest document que, a priori, era tan important.

Petició d’explicacions públiques
El portaveu de la coalició opositora afirma que “la decisió de la comissió de govern està basada en un informe dels serveis jurídics del Consell que ja existia abans del ple. Tot el que s’indica en l’acta i que ha desembocat en la decisió final ja es coneixia anteriorment, fins i tot s’indica en les bases de les autoritzacions de 2013 i van servir per a concedir la pròrroga de 2021. No entenem el perquè de les nombroses negatives a admetre l’existència d’aquest informe per part del conseller i a retardar de manera deliberada i innecessària aquesta decisió tan rellevant, que afecta la seguretat i qualitat de servei a les platges de Formentera. Ja vam dir que el temps donaria la raó a qui la tingués, i de nou, així ha estat. La presidenta i el conseller han de sortir a donar explicacions públiques sobre aquesta situació de manera immediata”

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES