TOP
Llorenç Córdoba a Ràdio Illa.

Sa Unió afirma que l’equip de Govern rebutja mesures per ajudar la població

Sa Unió de Formentera, la coalició formada per PP, Compromís i ciutadans independents, ha informat que en el Ple d’avui, relatiu al mes d’abril, ha presentat “cinc propostes, la majoria d’elles per incentivar i ajudar a l’economia dels ciutadans de Formentera, abraçant entre d’altres, l’educació, l’agricultura i l’economia”. En nota de premsa emesa després de la sessió plenària, el grup opositor ha indicat que “sorprenentment, l’equip de govern de GxF i PSOE rebutja mesures per ajudar la població enmig de la crisi de la covid”.

Ajudes per a famílies, autònoms i empreses
Així, el grup liderat per Llorenç Córdoba ha indicat que una de les proposicions que ha presentat feia referència a “la prolongació del període de bonificació de diversos impostos i taxes que afecten famílies, autònoms i empreses de Formentera”, una iniciativa que perseguia donar “tranquil·litat als ciutadans de l’illa, i sobretot per reduir l’impacte econòmic”. Sa Unió afegeix que “l’equip de govern, GxF i PSOE, hi ha votat en contra”.

Instal·lacions públiques
“Una altra proposta rebutjada per l’equip de govern”, agrega el comunicat, “es refereix a la utilització privativa de les instal·lacions municipals i la prestació de serveis o realització d’activitats esportives, així com per a la utilització de les instal·lacions i serveis de les escoles i l’escola d’estiu, la taxa de l’Escola de Música i Dansa o per la prestació de serveis a l’Escorxador, i en últim lloc la bonificació de les visites al far de la Mola”.

Adquisició de llibres de text
Sa Unió subratlla que “el govern d’esquerres del Consell de Formentera tampoc ha donat suport a la proposició referent a l’àmbit educatiu per ajudar econòmicament a aquells alumnes que adquireixen els llibres [de text] fora del programa de reutilització de llibres, independentment de quins siguin els motius de necessitat pels que les famílies ho facin”.

Ajudes pel camp
Pel que fa al sector primari, indica la nota, “tampoc s’ha donat suport a la proposta [de Sa Unió] destinada a augmentar les ajudes als agricultors professionals de l’illa de Formentera, per complementar les ajudes directes que reben la cooperativa i associacions principalment per al seu manteniment. Aquests ajuts reclamats per Sa Unió, són ajudes en procediment de concurrència, ajudes que han d’arribar directament als agricultors, segons els tipus d’instal·lacions. També s’ha demanat que es facilitin” i (…) s’accelerin “els tràmits de llicències en la creació d’infraestructures vinculades al camp, que vagin vinculades a una subvenció i que, a més, disposen d’un temps definit, ja que el fet que es retardin les llicències urbanístiques ha suposat, i pot seguir suposant, la pèrdua d’aquestes subvencions als agricultors pel retard en l’execució pel fet que el Consell no atorga les llicències pertinents en els terminis marcats per llei, proposta que ha estat rebutjada per GxF-PSOE”.

Parc de la Mola
En canvi, Sa Unió assenyala que “sí que s’ha aprovat la proposta transaccional de Sa Unió sobre la demanda plantejada per donar resposta a la petició dels veïns del poble de la Mola per dotar-lo d’un parc infantil i una zona de psicomotricitat per als més grans, ja que l’equip de govern s’ha compromès a parlar amb les associacions de veïns i gent gran, l’APIMA del CEIP la Mola i el mateix centre per millorar les instal·lacions actuals ubicades al recinte escolar de la vila”.

8 preguntes de control al Govern insular
Finalment, afegeix a nota de premsa, “s’han presentat un total de 8 preguntes sobre temes importants de l’illa de Formentera i de la gestió des del Consell, destacant als ajuts al lloguer d’habitatges, la taxa a la regulació d’entrada de vehicles, l’adjudicació dels taxis estacionals, les denúncies a recursos humans, el trasllat i millora d’instal·lacions de Consell, la urbanització, millora i enllumenat de la zona des Copinar (RIU la Mola-Maryland) i també sobre la piscina municipal que encara està tancada o la creació de l’oficina de l’habitatge”.

Compartir

Comentaris (1)

  • susana braggio costa

    Pero, aquesta gent ofereix el que ja hi tenim, és que es creuen que som tots ” bambus”….ja hi ha prou amb Madrid….nosaltres tenim cap, gràcies.

Deixa una resposta

PROGRAMES