TOP
Moll de pescadors de la Savina.

Sa Unió demana la creació d’un servei d’inspecció de pesca

Sa Unió de Formentera, coalició formada pel PP, Compromís amb Formentera i independents, sol·licitarà en el pròxim ple ordinari de febrer que “la institució insular procedeixi a la creació d’un Servei d’Inspecció de Pesca de Formentera en el marc de les seves competències”.
En nota de premsa, Sa Unió assenyala que amb aquesta proposta es “trasllada a l’equip de govern insular la petició reiterada de la Confraria de Pescadors de Formentera consistent en augmentar el control i la vigilància tant en el mar com en terra després d’haver expressat el seu malestar per l’absència d’aquest servei d’inspecció”.
A més, Sa Unió reclamarà “la signatura d’un conveni entre el Govern de les Illes Balears i el Consell de Formentera per procedir a la contractació d’un tècnic que pugui dur a terme les esmentades tasques d’inspecció d’Ordenació Pesquera amb una dotació econòmica suficient”.

Sense inspecció “a temps complet”
La coalició explica que “des de la creació del Consell de Formentera, aquesta institució no disposa d’un servei d’inspecció pesquera a temps complet, el que impedeix la prestació d’un servei eficaç en comparació del que presten altres administracions i cossos d’inspecció i vigilància pesquera en limitar-se a unes poques sortides al cap de l’any”.
Així mateix, el comunicat recorda que el Govern de les Illes Balears “té la competència en matèria d’Ordenació Pesquera, responsable de la comercialització dels productes pesquers, descàrrega, pesatge, transport i etiquetatge; un servei que actualment l’executiu autonòmic no presta a l’illa pitiüsa”.

Compartir

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES