TOP
Preparació d’una dosi de la vacuna Pfizer. Foto: Àrea de Salut

Sa Unió demana que s’acceleri el pla de vacunació a Formentera

Sa Unió ha registrat una proposició a defensar en el ple de gener on es demana al Consell que “insti al Govern Balear a què faci les gestions necessàries per accelerar en la mesura del possible la vacunació contra la covid a la població de Formentera, sempre tenint en compte el principi de solidaritat i repartiment de mitjans amb altres illes i regions”.

Vacunació per sota de la mitjana estatal
“Des de l’inici de la campanya d’immunització contra la covid, estem veient com els ritmes de vacunació són més baixos de l’esperat. Les causes que ho provoquen són vàries, però és un fet que la nostra comunitat està per sota de la mitjana de vacunació espanyola”, assenyalen des de la formació, on també s’argumenta que “la protecció contra el coronavirus és bàsica per preservar la salut i el benestar de les persones, evitar efectes secundaris i morts degudes a aquesta malaltia. Però també és important per tal de reactivar al més aviat possible les activitats socials i econòmiques amb seguretat”.

Passes cap a la reactivació
En parer de sa Unió, Formentera depèn econòmicament de l’activitat turística, i la reactivació d’aquesta depèn de l’estat sanitari amb el qual arribem a la temporada turística. Aquest es definirà pel control que es pugui fer sobre els contagis, tant mitjançant les mesures de seguretat bàsiques, com limitant la mobilitat, fent el màxim de tests diagnòstics, rastrejant i controlant els contactes estrets dels infectats i, finalment, vacunant al nombre més gran possible de persones.

Prioritat d’immunització per a les zones turístiques
Des de la coalició opositora es recorda que tant des dels Consells com des del Govern balear, “s’ha demanat públicament que una volta vacunada la població amb més risc, es prioritzi la immunització de la població de les zones turístiques com Balears. Ja que són les economies més enfonsades, però al mateix temps les que tenen més capacitat de recuperació si compten amb un alt índex de vacunació”.

Compartir

PROGRAMES