TOP
Illa de contenidors a Sant Francesc.

Sa Unió demanarà al Ple del Consell finançament per al transport de residus

Sa Unió de Formentera defensarà aquesta setmana una proposició al Consell per demanar a l’Estat finançament quant a transport de residus generats a l’illa. Així, s’insta el Govern central a finançar el cost addicional que implica la valorització d’aquests residus i que siguin transportats per mar a la península o a una altra illa. El text també demana que s’habilitin anualment les partides pressupostàries suficients per garantir aquest cost addicional.

El portaveu del grup, Llorenç Córdoba, ha explicat que “es tracta d’una iniciativa molt necessària per a Formentera”, fet pel qual ha demanat als altres grups que se sumin a aquesta reclamació. “La realitat és que el Govern ha acabat assumint els costos tot i no tenir-ne la competència”.

Rebuig de PSOE i Unides Podem al Congrés
Cal recordar, que, iniciada la tramitació parlamentària de la llei de residus i sòls contaminants al Senat, es va acceptar una esmena pactada entre els dos senadors autonòmics, Marí Bosó i Vidal Matas, que garantia aquest finançament. No obstant això, en la seva posterior tramitació al
Congrés, l’esmena fou rebutjada amb els vots en contra de PSOE i Unides Podem.

Així, Córdoba ha assegurat que “l’aprovació sense tenir en compte aquesta esmena, constitueix una oportunitat perduda per costejar el trasllat dels residus entre illes i amb la Península, i també obliga el Govern a assumir la càrrega de finançar una competència que no li correspon”.

Compartir

PROGRAMES