TOP
Obres de canalització del tercer cable. Arxiu

Sa Unió denuncia que Formentera està en obres a les portes de la temporada

Sa Unió ha denunciat “la preocupant falta de planificació del Consell, que una temporada més té l’illa en obres a l’inici d’aquesta”. En aquest sentit, han recordat que “després de dues temporades difícils, marcades per la pandèmia, aquest és el primer estiu de normalitat, per la qual cosa no s’entén que PSOE-GxF encara tinguin les obres en curs amb la mala imatge que això comporta vers els turistes”.

Illa aixecada
La consellera Cristina Costa ha volgut recordar “l’esforç fet pels petits empresaris i comerciants de l’illa en aquests dos anys. Un esforç que ha de ser correspost pel Consell, institució responsable de mantenir l’illa en condicions perquè ells puguin oferir els seus serveis. Malgrat això, la imatge que es projecta és d’una illa aixecada per les obres, sense acabar i amb un dèficit de manteniment que la fa intransitable. No és la Formentera que volem mostrar als nostres visitants”.

Dificultats de mobilitat
Costa ha explicat que “el Consell ha de treballar per a allargar la temporada turística i que no es redueixi a quatre mesos, i aquestes actuacions no estan encaminades a això. Queda patent en la situació actual de principals nuclis turístics com és Pujols o es Ca Marí, amb carreteres tallades, prenent com a alternativa el trànsit per vies secundàries que per si mateix dificulten la mobilitat en elles, i carrers en obres sense acabar impedint l’accés dels turistes a aquests negocis i causant molèsties als residents”.

“La via secundària que uneix Cala Saona amb Porto-salè o el camí de ses Illetes també presenten forats, vies alternatives amb falta de manteniment que dificulta el trànsit tant de vehicles com de
bicicletes, quan aquest darrer mitjà de transport és el que més promociona el Consell a la nostra illa. El mateix ocorre amb la carretera principal, que està en mal estat per les obres del tercer cable, així com les altres carreteres de la xarxa viària de la nostra illa i què dir de les herbes que surten contínuament en les voreres de les circumval·lacions”, ha explicat Costa.

Platges
D’altra banda, la representant de Sa Unió apunta que “ara que ja comencen a arribar turistes, es troben unes platges sense abalisament, provocant que grans embarcacions s’acostin massa a la costa, i la posidònia seca sense retirar de la riba de la mar”.

“No podem projectar aquesta imatge de l’illa en una temporada tan important com la que iniciem. L’esforç dels ciutadans durant aquests anys no pot ser correspost pel Consell amb descontrol i
més problemes que solucions, les desavinences entre l’equip de govern no han de ser pagades pels nostres ciutadans ni visitants”, ha conclòs Costa.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES