TOP
Imatge d’arxiu de l’estany des Peix.

Sa Unió presenta 23 al·legacions al reglament de l’estany des Peix

Sa Unió ha anunciat la presentació d’un total de 23 al·legacions al projecte de reglament de regulació del fondeig i règim jurídic de les instal·lacions d’amarrament de l’estany des Peix.

Sense consens ni debat
En aquest sentit, el portaveu de la coalició, Llorenç Córdoba, ha lamentat que l’equip de govern del Consell no hagi consensuat aquest text i únicament s’hagin pogut presentar esmenes al final. De fet, al final del text se sol·licita que es retiri del preàmbul l’afirmació que aquest reglament ha estat debatut, perquè això, en parer del portaveu opositor, no és cert: “el reglament va sortir el 25 de febrer de 2022 sense debat ni consens previ amb la ciutadania de Formentera, ni dels usuaris ni associacions de l’estany des Peix. Tampoc s’ha comptat amb la nostra formació”.

La coalició alerta sobre la manca d’opcions que ofereix el Consell per als usuaris que no aconsegueixin amarrament a la zona, com podrien ser amarraments socials, marina seca o rampes adequades per a poder pujar i baixar les embarcacions. També es critica la situació en la qual han deixat a les empreses locals de lloguer d’embarcacions que fins ara estaven dins d’aquest espai així com les del port.

Al·legacions destacades
Entre el document d’al·legacions, demanen que s’incorporin alternatives als usuaris que es queden fora d’aquesta regulació, com els fondejos per un període transitori de temps que es consideri adequat, mentre es busquen alternatives per als afectats.

També es posa l’accent que s’elimini l’article 7.3 que reserva amarraments sense cost a l’administració i gestió del Parc Natural, en considerar que les places disponibles són molt limitades i aquests ja tenen lloc assignat al Port de la Savina, a més de no haver estat mai est un “ús tradicional”.

Se sol·licita també que l’accés públic a les instal·lacions per terra sigui de 24 hores durant tot l’any, així com que es tinguin en compte les transmissions per herència o entre familiars de fins a segon grau a l’hora de cedir els drets d’amarrament.

Quant a subministraments i serveis addicionals, es demana que es presti assistència bàsica d’aigua i electricitat posant com a exemple la necessitat d’omplir els dipòsits d’aigua de les embarcacions com la càrrega de bateries de les embarcacions elèctriques que recull el mateix reglament.

Compartir

PROGRAMES