TOP
Projecte de la futura zona d’hemodiàlisi a Formentera.

Salut adjudica la redacció del projecte de l’hemodiàlisi a Formentera

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera ha informat que el passat 25 de juny va adjudicar la redacció del projecte del Servei d’Hemodiàlisi per a l’Hospital de Formentera. Salut indica que per a l’execució de les obres de reforma és necessària la redacció d’un projecte bàsic i d’execució que defineixi i justifiqui les obres. S’han rebut ofertes de tres empreses per a la redacció del projecte d’adequació d’espais a l’Hospital Formentera i finalment ha estat triada la proposta de l’estudi LLATEQ Laura Manyer Balsells per l’import de 10.888,43 € (IVA inclòs).
Aquest projecte ha de recollir i adaptar la proposta de disseny de l’avantprojecte en el qual es contempla una reforma dels espais actuals de la zona de Consultes Externes, concretament l’àrea on hi ha la consulta de Salut Bucodental, per situar-hi el nou Servei d’Hemodiàlisi. La reforma inclourà la construcció d’una petita edificació annexa a l’Hospital per albergar una planta d’aigües.
Es tracta d’un projecte on és necessària la intervenció d’un arquitecte, segons estableix la Llei 38/1999, de 5 de novembre, d’ordenació de l’edificació. L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera no disposa d’aquest tipus de personal per fer aquests treballs, per la qual cosa és necessari contractar-ne l’execució amb tercers.
La durada total del contracte s’estima en 65 dies, comptadors des de la data d’adjudicació i comunicació al contractista, inclòs el termini per a l’emissió del visat en el col·legi professional corresponent.
D’altra banda, l’avantprojecte d’instal·lació del Servei d’Hemodiàlisi a l’Hospital de Formentera, compta amb l’aprovació del Servei de Salut de les Illes Balears, que ja va posicionar els 333.707 € que seran necessaris per tirar endavant aquest servei.

No abans de febrer de 2022 
La consellera de Salut, Patrícia Gómez, en una visita recent a l’Hospital de Formentera, va confirmar que ja s’estaven duent a terme els tràmits administratius per fer les obres, adquirir l’equipament necessari, i la contractació de personal per posar en marxa aquest servei. De moment el Govern no ha anunciat cap termini concret, si bé la diputada per Formentera, Sílvia Tur, indicà que fonts de la conselleria de Salut li havien assegurat que l’Hemodiàlisi seria una realitat no abans de febrer de 2022.
L’avantprojecte contempla la reforma dels espais actuals de la zona de Consultes Externes on se situarà el nou Servei d’Hemodiàlisi amb un hospital de dia amb quatre places de diàlisi per atendre pacients amb patologies nefrològiques. Paral·lelament, l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera treballa en la contractació d’un nefròleg i personal d’infermeria per assumir la demanda assistencial i en la redacció dels plecs per als concursos de compra dels equips i material del nou Servei d’Hemodiàlisi.
El Servei d’Hemodiàlisi tindrà una superfície d’aproximadament 50 m². La nova planta d’aigües, exactament la mateixa que hi ha a l’Hospital Can Misses, estarà situada en una zona exterior adjacent.

Compartir

PROGRAMES