TOP
Captura de pantalla de la vídeo denúncia publicada per la Repubblica.

Salut estudiarà si hi ha irregularitats en les proves covid des Pujols

La conselleria balear de Salut ha informat Ràdio Illa que “el servei d’inspecció sanitària estudiarà” el cas del centre privat des Pujols que ha protagonitzat una vídeo denúncia publicada al diari italià La Repubblica per si existeix “alguna irregularitat” en la realització de les proves covid. Salut ha reaccionat així arran que l’àrea de Salut d’Eivissa i Formentera hagi traslladat l’assumpte al Govern balear. El director gerent de l’Hospital de Formentera, Gonzalo Espí, ha declarat a Ràdio Illa que “cal revisar el vídeo” i que “hi ha exigències sanitàries que s’han de complir tant per part dels centres públics com dels privats”.
La denúncia de l’àrea de Salut pitiüsa ha provocat un canvi de postura de la conselleria balear, que fins ahir havia informat que no tenia previst prendre cap acció perquè “no ha arribat cap queixa formal de cap client respecte d’aquest laboratori”. En aquest sentit, la mateixa font afegí: “L’administració pot actuar a partir d’una reclamació, no d’una denúncia a les xarxes. Recomanam a les persones afectades que, si veuen alguna irregularitat, ho posin en coneixement de l’administració amb les vies legals pertinents que tenen al seu abast”. En aquest sentit des de Salut s’ha indicat que es poden interposar queixes i suggeriments per via electrònica o bé presentant una reclamació a qualsevol registre de l’administració.

Un centre autoritzat
Diversos metges consultats per Ràdio Illa han indicat, després de veure el vídeo, que l’actuació del sanitari “és un caos total i ajuda a difondre el virus”, ja que podria “contagiar d’un turista positiu a un altre per no canviar-se [la protecció]”. Aquestes fonts destaquen que “ell mateix es posa en perill per no portar l’equip de protecció individual (EPI)”, una prevenció que s’empra, per exemple, a l’Hospital de Formentera. A més, els facultatius assenyalen que en el vídeo “no s’atén els pacients un a un” i, veient com opera el sanitari, no queda clar “quan aplica el reactiu o si l’aplica”.
D’altra banda, la conselleria balear de Salut ha confirmat que aquesta consulta privada des Pujols és un dels centres de Formentera que compta amb l’autorització per fer proves covid. El centre ha declinat fer declaracions a Ràdio Illa.

Compartir

PROGRAMES