TOP
Enrique Sánchez Navarrete.

Sánchez Navarrete, sobre les barques amb migrants: A bord “sempre hi ha un responsable que té connexió amb la màfia”

Enrique Sánchez Navarrete, director insular de l’administració de l’Estat a les Pitiüses, explica que “la recerca d’una millor vida” és “el motor” que impulsa a centenars de persones a llençar-se a la mar, en precàries condicions, des d’Algèria en direcció a les Balears. Sánchez Navarrete exposa que les màfies del tràfic de persones se n’aprofiten, cobrant de “1.000 a 3.000 euros” per un viatge sense garanties ni mesures de seguretat.

El director insular ha confirmat que la majoria dels detinguts per la infracció administrativa que suposa entrar il·legalment al territori espanyol, homes adults algerians, acaben sent posats en llibertat al cap de poques hores, quan ja se’ls ha tramitat l’expedient de devolució, ja que el seu país d’origen no admet repatriacions des d’Espanya. D’altra banda, el responsable de l’administració estatal ha confirmat que es descarta que les barques comptin amb el suport de vaixells nodrissa i que tot pareix indicar que farien el viatge sencer des del nord d’Àfrica.
Així mateix, sobre les cinc barques emprades en aquests viatges migratoris i que han quedat abandonades durant els darrers mesos en zones poc accessibles de la Mola (quatre prop de s’Estufador i una a sa Cala), Sánchez Navarrete ha admès que és l’Estat central és qui se n’ha de fer càrrec, però no ha concretat cap termini per retirar-les, malgrat que n’hi ha alguna que fa un any que hi és.

 

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES