TOP
Cartell d’activitats.

Sant Jordi virtual a Formentera

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, les biblioteques de Formentera i el Servei d’Assessorament Lingüístic, ha preparat un cartell d’activitats virtual per celebrar el dia de Sant Jordi aquest dijous. Totes les activitats es podran seguir al nou Facebook de la Biblioteca Marià Villangómez que s’estrena avui dilluns per celebrar la diada del llibre. El dia 23, festivitat de Sant Jordi, totes les activitats seran publicades al Facebook de Formentera es queda a casa, que durant la setmana també anirà compartint alguns dels continguts que es publicaran a la nova xarxa social de la biblioteca.
Sota el lema Llegeix i viatjaràs la vicepresidenta i consellera d’Educació i Cultura, Susana Labrador ha explicat que “hem volgut fer aquesta programació especial dins el confinament per celebrar un dia tan especial com és el dia de Sant Jordi. Presentem moltes propostes per a tots els públics a les xarxes relacionades amb la lectura, el món dels llibres i la fantasia, i precisament hem triat aquest lema per recordar a la població que la lectura ens pots fer viatjar sense sortir de casa, una afició que aquests dies es pot valorar més”.

Dilluns
La programació de Sant Jordi comença avui migdia amb la publicació al Facebook de la biblioteca del post Super lectors: un joc de preguntes literàries, que cada dia es publicarà amb una pregunta literària i la resposta del dia anterior. A les 15 h s’oferirà cada dia, de dilluns a divendres, una recomanació literària.
A les 17 h l’artista Xènia Fuertes ens farà un vídeo amb reflexions i recomanacions de Sant Jordi i a les 19 h l’escriptor Josep Rubio, conegut per relatar-nos cada dia l’actualitat formenterera al programa de Far a Far de Ràdio Illa, ens parlarà del seu llibre Formentera. Una mirada enrere.

Dimarts
A les 17 h l’artista Maristela Campana farà un taller creatiu de roses de Sant Jordi adreçat als més petits de la casa. I a les 19 h l’escriptora eivissenca Nora Albert ens farà una recomanació de la nova edició del seu llibre, Mots i brases i altres publicacions.

Dimecres
A les 17 h l’artista Célia Ruiz oferirà un vídeo d’un espectacle de Clown infantil també per als boixos i boixes de Formentera. A les 19 h Lluís Ferrer ens parla dels còmics que ha creat amb l’il·lustrador Jaume Escandell.

Dijous, dia de Sant Jordi
El Servei d’Assessorament Lingüístic del Consell de Formentera s’ha adherit a la campanya del Govern balear Per Sant Jordi, una paraula. Tomata? Atzavara? Fonoll? Robapàgines? Tens cap paraula en català especial? En tens cap que t’agradi i vols explicar-la? Triau la vostra paraula i el 23 d’abril publicau-la a les xarxes amb l’etiqueta #parauladesantjordi. Podeu explicar alguna cosa sobre aquesta paraula, penjar un text on surti, contar per què l’heu triada… I ho podeu fer com vulgueu: per escrit, a través d’un vídeo, amb una imatge… Remena dins el teu cap, treu una paraula i publica-la. Pensa a posar-hi l’etiqueta!
A les 12 h diversos poetes de l’Obra Cultural de Formentera, Maria Teresa Ferrer, Esteve Portas, Mireia Bernabeu i Neus Costa, ens oferiran un Recital de Poesia que han fet expressament per aquesta celebració cadascú des de ca seva.
A les 17 h es publicarà un mini taller de retolació en línia amb temàtica de Sant Jordi a càrrec de l’especialista Maira Vila
I no podia faltar un dels clàssics d’aquest dia, el drac de Sant Jordi. A les 18 h l’artista i contacontes Xènia Fuertes ens representarà la història de El Drac refredat perquè els més petits de la casa puguin gaudir de la màgia dels contes en un dia tan assenyalat.
I a les 19 h l’escriptor eivissenc i resident a Formentera, Carles Torres, presentarà la seva novel·la Els Cossos elèctrics com a colofó d’aquesta diada.

Divendres
Per acabar, divendres a les 17 h es farà la publicació de les fotografies del taller creatiu de roses de Sant Jordi que s’haurà realitzat el dimarts anterior. I a les 19 h Ramon Mayol ens farà una recomanació literària.
Amb aquest ampli cartell s’inaugura el Facebook de la biblioteca que setmanalment ens anirà oferint recomanacions literàries i preguntes per als lectors i que quan finalitzi el confinament publicitarà i compartirà les activitats que des de les biblioteques de Formentera s’organitzen mensualment.

Compartir

PROGRAMES