TOP
El diputat per Formentera avui al Parlament.

Sanz dóna suport a la contractació pública de les Pimes

El diputat per Formentera, Antonio Jesús Sanz, ha donat suport aquest dimarts a la Proposició No de Llei (PNL) del PI per tal de millorar el paper de la petita i mitjana empresa de les Balears a la contractació pública. La PNL, que Sanz ha qualificat de “constructiva”, facilita l’accés a contractació pública per part de la petita i mitjana empresa de les Illes que, sovint, es veu superada per la capacitat de gestió de la gran empresa. En aquest sentit, el diputat ha volgut “defensar la importància de les empreses amb coneixement propi de les nostres illes”.

Mesura per a reactivar l’economia
Segons Sanz, tot i que la Llei de contractes del sector públic ja contempla que les Pimes han de tenir cabuda a les contractacions del sector públic, cal seguir avançant per millorar-ne l’accés. En el cas de Formentera, la majoria d’empreses són Pimes, així que l’aprovació de la PNL “pot suposar una gran font d’injecció de fons pel teixit empresarial de l’illa”.
Finalment, ha exposat que aquesta mesura encaixa bé dins el pla d’inversions estratègiques del Govern, com a mesura per a reactivar l’economia balear i dur-nos a una nova realitat més sostenible i justa per tothom. Segons Sanz, “amb mesures així, seguim avançant en la diversificació del model econòmic i la superació del monocultiu turístic”.

Contractació pública i pluralisme polític
Vox també ha presentat una PNL referent a la contractació pública, en aquest cas per incloure als contractes públics una “clàusula de responsabilitat constitucional”; una mesura que els grups han qualificat de “barbaritat”. Segons Sanz, tornem a topar amb un partit que ens té acostumats a barbaritats racistes, masclistes, LGTBIfòbiques i, en resum, antidemocràtiques. En aquest sentit, ha apel·lat a la mateixa constitució per “defensar el pluralisme polític i el respecte a la diversitat, sigui sexual, cultural o ideològica”.

Compartir

PROGRAMES