TOP
Façana de l’Hospital de Formentera. 7bts.

Sanz: “És necessari que l’oncòleg que passi consulta cada setmana a Formentera sigui el mateix”

El diputat per Formentera, Antonio Jesús Sanz, ha reclamat al Govern que l’Hospital de Formentera continuï comptant amb un oncòleg que passi consulta cada setmana i que aquest sigui sempre el mateix perquè es pugui mantenir la confiança entre el metge i els pacients. “La continuïtat assistencial és importantíssima”, ha apuntat el representant formenterer.

Manca d’equitat
El diputat ha reconegut l’esforç que ha fet l’Executiu els darrers anys en incrementar la freqüència de consultes per part dels oncòlegs, en la posada en marxa del servei del 061, i en el restabliment del servei d’hemodiàlisi. Així i tot, ha lamentat que hagin de ser professionals desplaçats des de les altres illes el qui han d’atendre els pacients oncològics, el que suposa “una manca d’equitat”. Sanz ha reclamat a més que es doni compliment als darrers pressupostos per incorporar a la plantilla un cinquè oncòleg, ja que ara la plantilla estructural està formada per 4 professionals.

Vot en contra a l’esmena de VOX a la nova llei de joventut
D’altra banda, el diputat per Formentera ha votat en contra de l’esmena a la totalitat que ha fet VOX a la nova llei de joventut que ara es tramita al Parlament. El grup d’extrema dreta argumentava per defensar l’esmena a la totalitat que aquesta llei posava l’accent en els col·lectius feministes, LGTBI… “El que està totalment justificat”, segons Sanz, i per això “mostren les xifres tant de violència masclista, com d’escletxa salarial o agressions homòfobes”.

Formentera: habitatge a més de 8.000 €/m² i lloguer pels núvols
El diputat ha recordat que, per als joves, “un dels problemes més greus és l’emancipació”. A Formentera, ha recordat, amb un preu de venda d’habitatge que supera els 8.000 €/m², amb un increment interanual del 7%, “la compra no és l’abast de la majoria de joves”.
Sanz ha posat d’exemple que a zones declarades com a “no turístiques”, com Sant Ferran, els pisos oscil·len entre els 480.000 i els 840.000, i si parlam de lloguer, “la cosa no millora” perquè un pis d’entre 60-70 m², “pot costar entre 1.200 i 1.400 euros”. Aquest, ha assegurat, “és un dels motius fonamentals pels quals la llei de joventut, conjuntament amb altres lleis com la d’habitatge i la reforma laboral, treballen perquè la taxa d’emancipació augmenti”.
El diputat ha conclòs que la llei que ara es tramita comença exposant la finalitat que el jovent pugui desenvolupar el seu projecte de vida i ha apuntat que aquest, l’aprovació d’un pla estratègic de polítiques de joventut a 5 anys vista, és el motiu principal per votar en contra de l’esmena de l’extrema dreta.

Compartir

Comentaris (1)

  • Finselsous

    Bravo Antonio! Pero el hospital ya era un desastre cuando tú eras director

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES