TOP
Sanz durant la Comissió de Turisme i Treball. YT

Sanz: “La Llei turística contempla les particularitats de Formentera”

El diputat per Formentera, Antonio Jesús Sanz, ha mostrat el seu parer en acabar de dictaminar a la Comissió de Turisme i Treball del Parlament de les Illes Balears, el projecte de la nova llei turística. En aquest tràmit parlamentari, “s’han incorporat les demandes sobre circularitat i sostenibilitat” proposades per Formentera, el que situarà les Illes Balears com a destinació turística pionera en el mapa turístic internacional.

En aquest sentit, s’ha afegit una proposta del diputat formenterer perquè s’acompanyi les empreses, amb plans de formació i guies pràctiques, perquè aquestes puguin dur a terme de manera satisfactòria aquests plans de circularitat establerts a la nova llei.

De la mateixa manera, s’han incorporat iniciatives de Sanz que fan referència als productes de KM0, perquè els consells insulars i ajuntaments estableixin també directrius de circularitat per al producte local. Una altra iniciativa molt rellevant és establir una comissió que valorarà i recomanarà millores per a la salut laboral i la competitivitat empresarial.

El diputat ha destacat, així mateix, que “serà el ple del Consell de Formentera qui podrà decidir la destinació de les 50 places exonerades de la moratòria turística”, així com aquelles instal·lacions turístiques que estiguin en tràmits acreditables, perquè puguin finalitzar el tràmit i donar el servei turístic previst. En aquest mateix sentit, també s’han incorporat modificacions a la llei sobre el decreixement de places en cas de reordenació de volums existents, per adaptar els establiments turístics a un model més sostenible.

Pel que fa a les dispenses urbanístiques, quan s’hagi de presentar una declaració responsable per motiu d’adaptacions a la sostenibilitat i circularitat, s’ha esmenat el text de la llei perquè siguin les Comissions d’Ordenació Turística i Assessora d’Urbanisme del Consell de Formentera les que avaluïn l’adequació a la realitat de la nostra illa.

Ara resta el debat final al Ple del Parlament, on “les esmenes que resten seran debatudes, per poder millorar el text i adaptar-lo encara més a la realitat de totes les illes”.
La nova llei turística té molt en compte la circularitat i és el punt de partida “necessari per repensar i aturar el creixement”, ha afirmat Sanz.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES