TOP
Antonio Jesús Sanz durant la seva intervenció d’avui matí al Parlament. Foto PSOE

Sanz reclama més inversió en vigilància als fondejos sobre posidònia 

Durant la sessió plenària d’aquest dimarts, el diputat per Formentera, Antonio Jesús Sanz, ha realitzat una pregunta oral al conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir i Gual, relativa a la vigilància als fondejos sobre posidònia.

Efecte diàspora
Per un costat, Sanz ha exposat que el Servei de Vigilància de la Posidònia a Balears ha incrementat aquest estiu les seves inspeccions a Formentera, on operen cinc de les quinze embarcacions. D’altra banda, les comprovacions revelen que la immensa majoria de les embarcacions compleix la normativa. Amb tot, es compta amb diverses eines d’informació i conscienciació, com el web atlasposidonia.com
Així i tot, el diputat ha apuntat que aquesta inspecció al fondeig es fa sols de Cala Saona a es Caló, deixant un terç del litoral formenterer sense vigilància. A més, la distància de navegació des d’aquests punts és de més d’una hora. A més, es dóna l’efecte diàspora, augmentant el nombre de barques a les zones no vigilades. Així, i donades les demandes des de Formentera i als recents Fòrums Mediterranean Posidonia Network i Save Posidonia Forum, als quals s’ha posat de manifest la importància del servei d’assistència al Fondeig, queda palès la necessitat de fer una vigilància més intensiva i integral, al litoral de Formentera.
En aquest sentit, Sanz ha reclamat incloure als pressupostos de 2022 l’augment del servei de vigilància als fondejos sobre posidònia per a tot el litoral de Formentera.

El conseller Mir ha assegurat que el Govern treballa en la revisió de les mancances i deficiències del sistema de vigilància arreu de les Illes i ha agraït al diputat el to i la voluntat reivindicativa.

PNL Jocs d’Atzar i Targetes de Crèdit
El diputat per Formentera ha donat suport a la PNL sobre jocs d’atzar i targetes de crèdit presentada pel Grup Més per Mallorca. Segons Sanz, “l’augment de la ludopatia a la nostra societat és una nova xacra que hem de combatre”. Concretament, destaca la problemàtica econòmica, en què el joc ofereix la teòrica possibilitat de “guanyar diners fàcils”; i l’increment de l’accessibilitat, ja que els jocs en línia permeten l’anonimat davant el control familiar i o les restriccions d’edat.
Així, Sanz ha donat suport a instar el govern de l’Estat a prohibir el pagament amb targeta crèdit de tota activitat de joc d’atzar i jocs per sous; a eliminar l’exempció total d’IVA que actualment gaudeixen les loteries, jocs d’atzar i jocs per sous; i a defensar davant les institucions europees, l’eliminació de les activitats de jocs d’atzar i apostes dels supòsits d’activitats amb exempció de tributació de l’IVA.

Compartir

PROGRAMES