TOP
Es demana la fumigació de Migjorn per evitar que la plaga arribi a la Mola.

Sanz reclama tractament aeri a les zones boscoses denses per controlar la processionària

El diputat per Formentera, Antonio Jesús Sanz ha exigit aquest dimarts al Ple del Parlament un cronograma i un tractament aeri de la processionària per arribar “a les masses boscoses més denses de Formentera”, ja que sense aquest tractament “la plaga no s’aturarà”.

En resposta al diputat, el conseller balear de Medi Ambient, Miquel Mir, ha apuntat que la Conselleria “actua segons un Pla Integral” i que a la primavera l’actuació aèria es podria tornar a dur terme si tècnicament es considera necessari.

La processionària propicia l’aparició de noves plagues
Sanz ha remarcat que tant els tècnics com el Consell de Formentera consideren que “aquelles masses boscoses a les quals els camions amb canó no poden accedir, poden ser un focus de propagació de la plaga. I aquesta plaga en propicia l’aparició de noves com l’escarabat Tomicus, que desenvolupa el seu cicle vital a l’interior dels pins, i que si l’estat fitosanitari de la massa boscosa no és adequat, troba un mitjà propici per desenvolupar-se” i, per tant, ha insistit que “és necessari que es planifiquin accions de fumigació aèria”, almenys a tota la zona de Migjorn, per evitar l’arribada de la plaga a la Mola, així com a la zona des Cap.

Control de serps i plantes invasores
Mir, ha promès més recursos com, per exemple, dues persones més que es dedicaran al control d’ofidis, o un increment de 40.000 euros per controlar el carpobrotus.
Pel que fa a les serps, Sanz ha celebrat que s’hagi aconseguit un control mitjançant el qual l’erradicació és a l’horitzó proper, amb xifres estables de 500 captures cada any.

Compartir

PROGRAMES