TOP
Sanz durant una intervenció al Parlament. YT

Sanz s’acomiada del Parlament donant suport al Govern en la protecció del territori i la igualtat a l’esport

Antonio Jesús Sanz ha donat suport aquest dimarts a tres iniciatives del Govern: el decret de mesures urgents en matèria urbanística; el Projecte de Llei per a la conservació dels espais de rellevància ambiental (LECO); així com la coneguda com a “nova llei de l’esport”. Tots tres han prosperat en el que ha estat el darrer Ple al Parlament del diputat per Formentera.

Resposta eficaç davant les agressions al medi natural
Sobre la LECO, Sanz ha fet èmfasi en el fet que “a Formentera es té ben clar que la protecció del territori i dels espais naturals és cabdal per a poder disposar d’un futur econòmic, perquè el patrimoni ambiental és també el nostre major valor”. El representant formenterer ha afegit que la LECO fa possible “la compatibilitat entre l’activitat humana i el medi natural alhora que permet fer passes per reintegrar la natura en les nostres vides”, en el sentit que exigeix la Unió Europea per a 2030.

“Es tracta de mesures que garanteixen una gestió i resposta eficaç davant les agressions al medi natural, per exemple mitjançant la implantació d’un protocol de bioseguretat, la creació del Catàleg d’espècies exòtiques invasores de les Illes Balears, l’actualització del règim de protecció cautelar existent, la creació d’un procediment d’urgència per a la declaració d’un espai natural protegit, la possibilitat d’adoptar mesures preventives per salvaguardar els valors naturals d’un determinat espai en perill o l’enfortiment dels mecanismes per garantir la restauració ambiental d’una zona a conseqüència de la seva alteració”, ha explicat.

Esport igualitari
Sobre la nova Llei de l’Esport, Sanz ha afirmat que ha de donar resposta no només a un canvi de paradigma pel pas del temps sinó també “a les peculiaritats que suposa el fet insular i, especialment, a la triple insularitat de Formentera que, altrament, podria ser un factor d’inequitat”. Al respecte, el diputat ha celebrat la inclusió d’una esmena perquè es tingui en compte la singularitat de les competicions pitiüses.

El diputat ha volgut també destacar que la llei aposta clarament “per la igualtat entre homes i dones i la defensa dels drets LGTBI, així com la importància de la llengua catalana a tots els vessants de la vida”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES