Set episodis d’incendis a la mateixa zona en un mes i mig

Ahir a les 21.53 h un veí va avisar al 112 que s’havia iniciat un incendi en una zona forestal a Can Parra, dins una finca particular i a escassos metres d’una casa habitada.

En arribar la primera dotació de bombers, una veïna va alertar que a menys de 200 metres hi havia un segon focus amb foc. Fins al lloc de l’accident s’hi van desplaçar quatre bombers del Consell de Formentera amb dos vehicles, agents de l’Ibanat, voluntaris de Protecció Civil, Policia Local i Guàrdia Civil, que van actuar amb celeritat per apagar un foc que tenia la peculiaritat de presentar dos focus.

Va ser mentre el contingent d’emergències actuava, que es va donar avís d’un tercer focus a la zona de les cases varador del Torrent de s’Alga. Finalment, els tres focus quedarien del tot extingits a les 00.11 h, havent de lamentar únicament la crema de 35 m2 de rostolls i sotabosc gràcies a la ràpida actuació dels serveis d’emergència.

El d’ahir és el setè episodi de foc a la mateixa zona en el transcurs del darrer mes i mig. Segons ha confirmat el conseller d’Interior Josep Marí a Ràdio Illa, hi ha hagut incendis a la zona dels contenidors des Cap (amb dos contenidors socarrimats), també a prop del bar Es cap, dos més a tocar de la finca de n’Agustí d’en Mestre (propera al Torrent Fondo), un altre a la zona del camí de s’abocador i dos al mateix indret de Can Parra (l’altre fa tot just tres setmanes) que va cremar ahir. Recordem que en aquest cas d’ahir, a més a més, hi va haver un tercer focus al mateix torrent de s’Alga.

Segons han relatat alguns veïns a Ràdio Illa, les escenes que es van viure ahir a la zona propera als focs «van ser de pel·lícula», amb agents de la Policia Local i la Guàrdia Civil corrent pel mig del bosc i saltant camins per la sospita que l’autor material dels incendis encara era amagat a la zona. De fet, una veïna ha explicat a Ràdio Illa que va escoltar, clarament, com algú escapava corrent entremig del bosc.

Avui, veïns molt amoïnats amb la situació, s’han reunit al bar Es Cap per parlar-ne i coordinar-se davant aquesta amenaça a la mateixa integritat física i a les propietats (a molt a prop d’on es van iniciar els dos primers focus d’ahir hi ha cases on viu gent d’avançada edat). Reconeixen que la situació és ara mateix d’inseguretat i l’estat d’ànim de molta preocupació, davant uns focs que, segons tots els indicis, haurien estat provocats.

La Guàrdia Civil s’ha fet càrrec de la investigació dels incendis d’ahir i dels successos anteriors.

(A la fotografia, punt exacte d’inici del segon focus de l’incendi d’ahir).

 

 

 

About Author

1 comentario

  1. Pingback: Veí dels focs de can Parra: "A la nit dorm amb la porta oberta per si sent alguna remor" | RadioIlla Notícies Formentera

Deixa una resposta

background