TOP
Pep Mayans

“S’ha de fer el que sigui per recuperar l’activitat a la Savina”

Fa uns dies, el president de la Petita i Mitjana Empresa de Formentera, Pep Mayans, va participar en el Consell de Navegació del Port de la Savina i va plantejar una sèrie de problemes que cal abordar amb relació al nostre port. Sobre això l’hem interpel·lat aquest matí al nostre programa De far a far, on ens ha concedit una entrevista.

Entre altres qüestions, Mayans va abordar la situació dels alts preus que han d’afrontar els usuaris del port i la situació d’interinitat que pateixen les empreses. En aquest sentit, Mayans reclama un Pla Especial per a la Savina i que inclogui els concursos de gestió pertinents per a un termini llarg. Un altre tema que amoïna al president de la Pimef, és la falta d’aparcament i el canvi d’ubicació de l’amarratge de les embarcacions de les excursions marítimes. En la seva opinió, tots aquests elements sumen, és un peix que es mossega la cua, que provoca que l’activitat social i econòmica a la Savina s’hagi vist molt reduïda els darrers temps, situació que contrasta amb la vitalitat de les zones portuàries de la majoria de llocs de l’estat. Mayans també ha comentat sobre la previsió que hi hagi per aquest 2024 una marina seca a la Savina, que considera que és necessària tot i que no està segur que estigui llesta ni que sigui la solució final per aquesta pròxima temporada.

Aprofitant que el teníem amb naltros, també li hem preguntat per l’activitat comercial a l’hivern. Per una banda, assenyala que és “impressionant” que la meitat de la població de Formentera tingui la targeta de fidelització de la iniciativa Compra a casa (3.400 targetes circulant i 32 comerços adherits). I afegeix que les campanyes de Black Friday i la de Nadal estan anant molt bé pel comerç local. Recordem que des del passat 1 de desembre i fins al 6 de gener, totes les compres que es facin als establiments de Compra a Casa amb un import mínim de 20 euros, entraran en el sorteig d’una targeta regal de 500 euros. En el sentit negatiu, lamenta que no hi hagi més establiments de restauració oberts a l’hivern.

Podeu recuperar l’entrevista sencera clicant aquí:

 

Compartir

Comentaris (1)

Deixa una resposta

PROGRAMES